• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 18 Mart 2024 13:11

‘AĞABABALARIN YAPTIRDIĞI ANKETLER’

‘AĞABABALARIN YAPTIRDIĞI ANKETLER’

Gerçek belediyeciliğin insanları kandırmamak olduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Gerçek belediyecilik Ali Cengiz oyunu oynamamak. İnsanları sadece seçim zamanında hatırlamamak” dedi.

EMEKLİYİ BU HALE SİZ GETİRDİNİZ

“Şu anda bir defa şaşırmış durumdalar. Sayın Cumhurbaşkanımız belki kızıyordur” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Benim vermediğimi siz hangi parayla vereceksiniz diye. Emekliye yardım diyorlar, çiftçiye yardım diyorlar, üreticinin yanında olduklarını söylüyorlar, ulaşımı kendilerinin çözeceklerini söylüyorlar. Kepez’e şehir hastanesi yapılıyor biz yaptık diyorlar. Türkiye genelinde vaatleri şunu çözeceğiz bunu çözeceğiz şeklinde. Emekliye yardım edeceğiz diyorlar. Elinizden alan mı var niye yardım etmiyorsunuz? Bu emekliler sizin dalga geçeceğiniz insanlar değil ki.  Siz emeklinin maaşını asgari ücrete bile getirememişsiniz şimdi çıkıp 3 bin lira 5 bin lira yardım edeceğiz diyorlar. Emekli onları bu hale sizin düşürdüğünüzü bal gibi biliyorlar” ifadelerini kullandı.

SEÇİLEMEYECEKLERİ İÇİN SÖYLÜYORLAR

Cumhur İttifakı adayı Hakan Tütüncü’ye isim vermeden yüklenen Başkan Böcek, “Bu vaatlerin karşılığı yok. Seçilemeyecekleri için söylüyorlar. İnsanların aklı ile dalga geçmesinler. Ulaşım diyorlar. Sizin elinizden alan mı var? Neden çözmüyorsunuz? Bakıyorum şimdi trafiği tıkamak için araç arızalandırıyorlar. Art niyetlendirenler başladı. Seçimi bu kadar ucuza aldılar” dedi.

MİLLİ BAYRAMLARI NEDEN KUTLAMIYORLAR?

Milli bayramları AK Partililerin kutlamadığını söyleyen Muhittin Böcek, “Atatürk’ün milli ve manevi değerlerine inanan bir Antalya var. Milli bayramlarımızı coşkuyla kutladığımız bir Antalya var. Bir tanesini neden kutlamıyorlar. Yeri geldiğinde Atamıza dil uzatanlar, Atamıza dil uzatan herkese söylüyorum bunu Atamızın Antalya’ya gelişi ile ilgili eskiden Cumhuriyet Meydanı’nda törenler yapılırdı. Allah’tan sayın Valimiz var da Atatürk Kültür Merkezi’nde Atamızın Antalya’ya gelişini coşkuyla kutladık” şeklinde konuştu.

Devletin öğrencilerle ilgili olarak görevini tam olarak yerine getiremediğini sözlerine ekleyen Muhittin Böcek, “4014 Öğrencimize burs veriyoruz ve bunu yaparken hangi partili olduğuna bakmıyoruz. Kriterleri yerine getiriyorsa sıkıntı yoktur. Öğrencilerimize 5 ton su ücretsiz şimdi bunu 10 tona çıkartıyoruz. Öğrencilerimize 10 ton su ücretsiz olacak. 5 Adet yurdumuz var. İhtiyaç olmasa biz bu yurtları yapmazdık. Biz ranta değil halka dönük projeler üretiyoruz” dedi.

RIZA SÜMER’E GERÇEK BELEDİYECİLİK TEŞEKKÜRÜ

Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer’in seçim afişlerinde kullandığı ‘Gerçek belediyecilik’ sözüne atıfta bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Başta dürüst olmak lazım. Tezat oluşturuyorlar. Kepez adayı Rıza Sümer Kepez gerçek belediyecilik ile tanışacak diyor. Yani üç dönemdir başkan olan arkadaş gerçek belediyecilik yapmadı mı? Adam söylüyor yani. O da biliyor ki geçen afet olduğunda Kepez bölgesinden kaynaklıydı. İyi oluğu zaman kendilerine kötü olunca bize söylüyorlar. Afetten, depremden, felaketten siyaset yapılmaz. Gerçek belediyeciliğin yapılmadığını Rıza bey de söylemiş zaten” açıklamasında bulundu.

Şehir içine 125 akıllı kavşak yaptıklarını kaydeden Muhittin Böcek, Kuzey Doğu Çevreyolu’nun çözülmesi gerektiğini ve bunu yapacak olanın da Büyükşehir Belediyesi olmadığını kaydetti. 

BENİM AĞABABALARIM YOK

“Benim ağababalarım yok, ağababalarımın paralarını kullanmıyorum ben” diyen Başkan Böcek, afişlerinin yırtıldığını söylerken “Bir tek afiş kesmeyeceksiniz diyorum. Ali Cengiz oyunları işe iş yapmam. Arkadaşlar arıyorlar şurada afişimiz kesilmiş burada afişimiz kesilmiş diye. Üzülüyoruz tabii ki ama onların afişlerinin bizim arkadaşlarımızca kesilmesine asla izin vermem” dedi. 

Kırcami ile ilgili hiçbir meclis toplantısına Hakan Tütüncü’nün katılmadığını, 108 meclisten 72’sine de Tütüncü’nün katılmadığını hatırlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Deprem Master Planı ile ilgili 2022 yılında biz çalışmaya başladık. Şimdi birileri çıkmış Deprem Master Planı yapacağız diyor. Adama günaydın diyorlar. Biz 2022’de başladık. Bir Serik bir de Kepez Belediyesi istenilen evrakları göndermedi. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler insana” ifadelerini kullandı.

PARA İLE ANKET YAPTIRIYORLAR

Son olarak açıklanan anketleri “Ağababaların yaptırdığı anketler” olarak yorumlayan Başkan Böcek, “Durumumuz Allah’a çok şükür çok iyi. Bazen şaşırıyorum. Bir söz söylemişlerdi ‘Hasan almaz basan alır’ diye. Bende bazı anket firmalarının mesajları var. Parayı verseydik o anketlerde biz önde çıkacaktık. Benim anketim halkım. Bugüne kadar kimseyi ötekileştirmedik. Ben de paralı anket yok. Tereddüde hiçbir zaman düşmedim. Hiçbir zaman çekinmedim. Çalmadan, çaldırmadan, satmadan sattırmadan bugünlere geldik. Geçenlerde TOKİ aracılığı ile Feslikan’da 406 parsel satıldı. Çok yüksek rakamlara vatandaşlara satıldı. İlçe ve büyükşehir belediyesine para vermemek için satıyorlar” şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK