ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 15 Mayıs 2024 14:45

Engellilerden el sanatları sergisi

Engellilerden el sanatları sergisi

Antalya'da 07 Engel Tanımayanlar Spor Klübü ve Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Anneler Günü" temalı El Sanatları Yıl Sonu Sergisi, 07 Engel Tanımayanlar Spor Klübü binasında açıldı.

Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akçil, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz, Kepez Şube Müdürü Cemil Akkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Fatin İltar, Kurum Müdürü Canat Duru ve birçok davetlinin katıldığı açılışta, Başkan Bedriye Hilal Gönenç, emeği geçenleri tebrik etti.

Gönenç, emek, azim ve sebatın birleşmesiyle hiçbir engelin üretmeye engel olmadığını vurgularken "Bu anlamlı etkinlik, katılımcıların yaratıcılığını ve dayanışmasını sergileyerek, engellerin aşılmasına dair güçlü bir mesaj vermektedir" dedi.

TOPLUMSAL ÖN YARGILAR DA AŞILMALI

Bedriye Hilal Gönenç, "Engellilik, sadece fiziksel engelleri aşmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal ön yargıları da aşmayı gerektirir. Bu nedenle hepimizin sorumluluğu, toplumda birlikte yaşadığımız herkesin eşit şartlara ve haklara sahip olması için mücadele etmektir. Engelli bireylerin yeteneklerini ve potansiyellerini tanımak, onların güçlü yönlerini vurgulamak sadece adil bir toplum değil, aynı zamanda zengin bir toplum yaratmamıza yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Her bir ürünün el emeği göz nuru olduğunu dile getiren Gönenç, "Bu eserleri ortaya koyan arkadaşlarımızın tekrar tekrar ellerine sağlık diyorum. Böylesi bir serginin hazırlanmasında bizlere destek olan başta eğitmenlerimiz olmak üzere emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Engelleri aşmak için bu ve benzeri etkinliklerin artmasını umut ediyorum. Her ne kadar Anneler Günü temalı da olsa sergimiz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'na da denk geldiği için açılış ayrı bir önem taşımakta" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK