• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 17 Eylül 2020 14:46

Nefes aldıran karar

Nefes aldıran karar
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yakıt desteğini devreye almasıyla rahat bir nefes alan ulaşım esnafı, desteğin ağustos ayında bitecek olmasıyla kara kara düşünmeye başladı. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Yakıt desteği uzatılsın’ talebinde bulunan

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, ulaşım esnafına sağlanan yakıt desteğinin 2 ay süreyle uzatıldığını açıkladı.

 

 Antalya’da toplu ulaşımı kullanan yolcu sayısı pandemi nedeniyle büyük düşüş gösterdi. Pandemi nedeniyle yolcu sayısı düşen ulaşım esnafının geliri, giderinin altında kalınca esnaf kontak kapatma noktasına geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yakıt desteğini devreye almasıyla rahat bir nefes alan ulaşım esnafı, desteğin ağustos ayında bitecek olmasıyla kara kara düşünmeye başladı. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Yakıt desteği uzatılsın’ talebinde bulunan esnafların bu isteği karşılıksız kalmadı.

 

 Akaryakıt desteği sürüyor

Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, “Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı devam meclisinde toplu ulaşım esnafına yakıt desteği görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen destekleme oy çoğunluğuyla kabul edildi. Karara göre, ‘14 Temmuz 2020 tarih ve 361 Sayılı Belediye Meclisi Kararı’nda belirtilen ve 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında yapılan yakıt desteği ödeme süresinin 31 Ekim’e kadar uzatılmasına karar verildi. Kilometre başına 1 lira yakıt desteği alınacak.  Araç sayısı 300 ile okulların açılması durumundaysa 360 araçla sınırlı tutulacak. Hesaplamalar, günlük çalışan ulaşım esnafına çalışmış olduğu hatta yapılan kilometresi, Antalya şehir içi hatları kilometre cetvelinde belirlenen hat kilometresi ve aracın günlük sefer sayısıyla çarpılarak bulunan günlük toplam kilometresine göre 1 TL/KM üzerinden aylık olarak hesaplanarak 1 eylül ve 31 ekim tarihleri arasında yakıt destek ödemesi kabul edildi” dedi.

 

 Zam taleplerini yineledi

Desteklemenin sürmemesi halinde kontak çeviremeyecek duruma geleceklerinin altını çizen Başkan Arslan, “Ayakta kalma savaşı veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma esnafına verilen mazot desteğinin esnaf için çok önemli. Yakıt desteği devam etmezse esnafın işi oldukça zor” diye konuştu. Esnafın iş yapamadığı dönemde borcu borçla kapattığına değinen Arslan, “Toplu taşıma en son 15 Ağustos 2019’da zam gördü. Akaryakıt, sanayi masrafları sürekli artıyor. Son bir yılda toplu taşıma haricinde her şeye yüzde 100’ün üzerinde zam geldi. Toplu taşımaya da zam yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Büyükşehir’e zam talebimizi ilettik” diye konuştu.
Veli AKOĞLU 

 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.