• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 12:23

Hasyurt Tarım Fuarı kapılarını açtı

Hasyurt Tarım Fuarı kapılarını açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde 8-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 27’nci Hasyurt Tarım Fuarı törenle başladı. 

 

Finike Hasyurt Fuar Alanı içerisinde düzenlenen açılış törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ATB Başkanı Ali Çandır, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, oda başkanları, STK temsilcileri, tarım sektörü temsilcileri, çiftçiler, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

TARIM İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SUNUYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hedefi ile planlı ve sürdürülebilir bir tarım için bıkmadan, yorulmadan Antalya’nın 19 ilçesinde çiftçilerle, tarım sektörünün emekçileriyle işbirliği içerisinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Tarımın Antalya, hatta Türkiye için en önemli sektörlerden biri olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Başkan Böcek, “Tarımın her aşamasında tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Akıllı tarım uygulamaları, kapalı devre sulama sistemleri, sulamada enerji desteği, ekipman ve alternatif ürün destekleriyle hem üretimde verimin artmasını hem de üreticilerimizin gelirinin artmasını sağladık. Tüm bu desteklere çoğaltarak devam edeceğiz. Kumluca Beykent Hali’nde yaş sebze meyve paketleme tesisi ve ayrıca kurutma tesisini hayata geçiriyoruz. Çevre Dostu Çiftçi Kart projemizle zirai ilaç ambalaj atıkları sorununa çözüm bulduk. Sera atıklarını toplayarak çevre kirliliğinin önüne geçiyoruz” diye konuştu.

DAHA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ

5 yıllık yeni görev süresi boyunca da tarımın öncelikli olacağını söyleyen Başkan Böcek, yapılacak çalışmaları şöyle anlattı: “Batı Antalya Bölgesinde hayata geçireceğimiz Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi, tarımın güneş enerji sistemleri ile desteklenmesi, organik fermente gübre desteği, soğuk hava depoları, Biyoçeşitlilik Gözlem Evi, tarım danışmanlığı hizmeti gibi yeni projelerimizle de bölge tarımın gelişmesi, çiftçimizin, üreticimizin kalkınması için çok daha büyük işler başaracağız.”

ANTALYA’DA TARIM HEP DEVAM EDECEK

Antalya Valisi Hulusi Şahin de 7 yıl ara verilen fuarın yeniden düzenlenmesinin son derece önemli olduğunu belirtti. Vali Şahin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, Finike Belediye Başkanımız ve Ticaret Borsa Başkanımıza bu fuara sahip çıktıkları için teşekkür ederim. Çiftçilerimiz olduğu müddetçe, bu coğrafya olduğu müddetçe Türkiye’de tarım Antalya’da tarım devam ettiği müddetçe bu fuar devam edecektir” dedi.

BAŞKAN GEYİKÇİ’DEN BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, tarımsal üretimin ve üreticinin artan girdi maliyetleri karşısında zor günler geçirdiği bir dönemde düzenlenen Hasyurt Tarım Fuarı’nın önemine dikkat çekti. Başkan Geyikçi, 7 yıl aradan sonra fuarın yeniden düzenlenmesi konusunda öncülük eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ederek, “Başkanımız Muhittin Böcek üreticimize, hal esnafımıza sağolsun desteğini hiçbir zaman eksik etmiyor. Her zaman güçlerini yanımızda hissediyor, her ihtiyacımıza da cevap alıyoruz” diye konuştu.

ATB BAŞKANI ÇANDIR’DAN KAPSAMLI FUAR TALEBİ

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali çandır da sektördeki yenilikleri, teknolojik gelişmeleri ve en son tarım uygulamaların tanıtılmasının amaçlandığı Hasyurt Tarım Fuarı’nın tarım sektöründe her alandan katılımcıya geniş bir yelpazede ürün ve hizmetleri sergileme imkânı sunduğunu belirterek, fuarın Batı Antalya’yı kapsayacak şekilde düzenlenmesi talebini iletti. 

FUARI GEZDİ

Konuşmaların ardından Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi Başkan Böcek’e teşekkür plaketi verdi. Başkan Böcek de fuarın düzenlenmesinde emeği geçen paydaşlara plaket sundu. Daha sonra Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Başkan Böcek ve katılımcılar fuarı gezdi. Hasyurt Tarım Fuarı’nda tohum, fide, gübre ve seracılık alanında değer üreten yaklaşık 100 firma 3 gün boyunca tek çatı altında ziyaretçilerle birlikte olacak. Konusundaki uzmanlar, akademisyenler ve tüm paydaşlarla bilgi ve deneyimleri paylaşacak. Çiftçiler yeni hizmet ve ürünleri tanıyacak, tarımsal teknolojilerle tanışma ve kullandıkları ekipmanları kıyaslama fırsatı bulacak. Ayrıca yeni iş ve ticari birliktelikler kuracaklar.