• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 26 Eylül 2023 11:59

İşsiz kalmakla karşı karşılayalar

İşsiz kalmakla karşı karşılayalar

Antalya, Türkiye’nin turizm başkenti olarak kabul edilirken, turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte birçok otel kapılarını kapatmaya hazırlanıyor. Bu durum, otellerde çalışan personelin işsizlik riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Antalya’daki otellerin istihdama katkısı büyük olsa da, sezon sonlarının yaklaşmasıyla birlikte pek çok otel sezonluk olarak faaliyet gösteriyor ve bu dönemde kapalı kalacaklar.

Antalya, muhteşem doğası, plajları ve tarihi zenginlikleri ile yılın dört mevsimi turistleri cezbetse de, turizm sektörü özellikle yaz aylarında en yüksek talebi karşılıyor. Ancak sonbaharın gelmesiyle birlikte turist sayısı azalıyor ve otellerin doluluk oranları düşüşe geçiyor.

 

 

Bu durum, otel sahiplerini ve çalışanlarını etkiliyor. Birçok otel, personel maaşlarını ve işletme giderlerini karşılayamayacaklarından dolayı kapılarını sezon sonunda kapatmaya karar veriyor. Bu da Antalya’da birçok kişinin işsiz kalma riski taşıdığı anlamına geliyor.

Antalya’da turizmin can damarı olan otellerin kapanma kararları, yerel ekonomiye de etki ediyor. Restoranlar, turistik mağazalar ve hizmet sektörü gibi birçok işletme, turizm sezonunun sona ermesiyle müşteri kaybı yaşayacak.

Otel sahipleri, bu zorlu dönemi atlatabilmek için alternatif çözüm yolları ararken, yetkililer de işsizlikle mücadele ve ekonomik istikrar için çözümler üretmeye çalışıyor.

Antalya’nın turizm sektöründeki bu dönemsel dalgalanmalar, ilde yaşayan binlerce kişinin geleceği üzerinde etkili oluyor. İşsizlikle başa çıkabilmek ve turizmin sürdürülebilirliğini artırmak için yapılması gerekenler üzerinde çalışmalar devam ediyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK