• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 26 Eylül 2023 11:52

Vergi Dairesi Başkanı'ndan AGC'ye Ziyaret

Vergi Dairesi Başkanı'ndan AGC'ye Ziyaret

Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan Antalya Gazeteciler Cemiyeti idare merkezini ziyaret etti. Antalyalılar’ın vergiye gönüllü uyumları konusundaki duyarlılıklarında kent medyasının katkısının büyük olduğunu ifade eden Karayılan, “Başta İdris Taş ve yönetimi olmak üzere tüm Antalya basınına teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu. 

Başkan Taş ve AGC Genel Sekreter Yardımcısı Hayreddin Deniz ile sohbet eden Karayılan, “Vergiye gönüllü uyum” ifadesinin yalnızca cezalandırma yönüyle değil, bilgilendirme tarafıyla da vergi sistemimizin yapısını anlatan çok önemli bir ifade olduğunun altını çizerek, “Antalya bu noktada oldukça duyarlı. Öyle ki Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı olarak geçtiğimiz yıl 23 Milyar TL’lik bir hedef  belirlemiş olmamıza rağmen yıl sonunda 35 Milyar TL’nin üzerinde vergi topladık. Bu yılı da hedeflerimizin çok üzerinde bir rakamla kapatacağımızı ön görüyoruz” diye konuştu. 

Antalya’nın tarım, turizm ve ticareti ile katma değer yaratan önemli bir kent olduğnu ifade eden Karayılan, kayıt dışılıkla mücadele anlamında denetimlerin her alanda devam ettiğini söyledi. Karayılan özellikle turizmde kayıt dışılığa sebebiyet veren alanlar arasında yer alan villa turizmi, Airbnb ve kayıt dışı kiralanan günlük evler ile ilgili sıkı takipte olduklarını belirtti.  

Başkan İdris Taş, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Karayılan’a ziyareti için teşekkür ederek AGC’li gazetecilerin anılarını içeren “Neler Yaşadık Neler?” adlı kitabı hediye etti.