• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 28 Ağustos 2020 15:19

DEVA Bekleniyor

DEVA Bekleniyor
Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin 10 Mart tarihinden bu yana Antalya teşkilatı kurulmadı.

58 ve 59. Hükümetlerde Ekonomi Bakanlığı 60. Hükümette ise 1 Mayıs 2009 tarihine kadar Dış İşleri Bakanlığı görevini yapan ve AK Parti’den ayrıldıktan sonra ne yapacağı merakla beklenen Ali Babacan 10 Mart 2020 tarihinde DEVA Partisini kurdu.

 

Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket etmesi beklenen Ali Babacan uzunca bir sare bekledikten sonra Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’nin ardından DEVA Partisi’ni kurdu.

 

Ali Babacan’ın genel başkan olduğu DEVA Partisi, teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bugüne kadar 60 ilde il başkanını belirleyen DEVA Partisi’nin lideri Babacan, kurulan 18 bölge komisyonunun parti il ve ilçe teşkilatlarında görev almak isteyenlerle ilgili değerlendirme çalışmaları yaptığını ifade etmişti. Bu kapsamda açıklanan ilk il başkanı Seyit Karaca olmuştu. Karaca, Konya İl Başkanı olarak belirlenmişti.

 

Belirlenen 60 il başkanından 5’inin kadın olduğu dikkat çekerken Antalya teşkilatının ne zaman kurulacağı merak ediliyor. DEVA Partisi’nin İl Başkanı’nın kim olacağı da merak edilen bir diğer konu.

 

DEVA Partisi Antalya İl Başkanlığı için 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Muratpaşa Belediye Başkan aday Adayı olan Mustafa Satıcı’nın adı ön plana çıkmıştı. Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) Başkanlığı görevinde de bulunan Mustafa Satıcı seçimler öncesinde AK Parti’nin açmış olduğu Siyaset Akademisi programını birincilikle tamamlamıştı.

 

FARKLI BİR İSİM ARAYIŞI

DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulu listesinde Mustafa Uçak ve Mustafa Satıcı isimleri yer almıştı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yaptığı il başkanı atamalarına bakıldığında kurucular kurulundan seçimler dikkat çekiyor. Buna göre DEVA Partisi Antalya İl Başkanlığı için Mustafa Satıcı ismi bir adım öne çıktığı dillendirilmişti. Ancak Mustafa Satıcı’ya Genel Merkez farklı görevler de verdiği için farklı bir ismin de İl Başkanı olabileceği dillendiriliyor.

 

DEVA Partisi’nin Antalya İl Başkanlığı için adı geçen bir başka isim ise Kepez Belediyespor’un eski Başkanı Ahmet Ünlüoğlu olmuştu. Ancak Genel Merkez’in Satıcı ve Ünlüoğlu dışında bir isim arayışı içerisinde olduğu belirtiliyor. Antalya İl Başkanlığı kurucuları arasında 9 isim ile görüşmeler yapıldığı ve bir ismin ön plana çıkmasının beklendiği ifade ediliyor.

 

Yalçın KÜÇÜK

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.