• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 07 Mayıs 2024 11:04

395 BİN TL'YE KİRALIK

395 BİN TL'YE KİRALIK

Antalya'da havaların ısınması ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte, kiralık konut piyasasında dikkat çekici bir artış yaşanıyor. Özellikle tatil bölgelerindeki kiralık konut fiyatlarında ciddi yükselişler gözlemleniyor.

İLK SIRADA MANAVGAT VAR

Antalya'da, aylık 395 bin lira kira bedeliyle en yüksek konut Manavgat ilçesinde bulunuyor. Ancak dikkat çeken bir detay, bu konutun 3+1 ve sadece 100 metrekare olması. İkinci sırada ise 375 bin lira kira bedeliyle Kumluca Mavikent'te bir konut yer alıyor.

AYLIK 350 BİN LİRAYA KİRALIK

Antalya merkezdeki 5 ilçe arasında en yüksek kira bedeli ise aylık 350 bin lira kira bedeli ile Muratpaşa'nın Çağlayan Mahallesi'nde bulunuyor. 7+1 ve 425 metrekare olan villanın havuzu da bulunmuyor. 

AKSU'DA 265 BİN LİRA

Merkez 5 ilçe arasında en yüksek ikinci kiralık konut Aksu ilçesinde karşımıza çıkıyor. Aksu'da, 5+2 odalı ve 555 metrekarelik bir konutun yıllık olarak kiraya verildiği biliniyor. Bu konutun Aksu'nun Kemerağzı bölgesinde bulunduğu belirtiliyor.Aylık kira bedeli ise 265 bin lira. 

Antalya'nın parlayan yıldızı olarak adlandırılan Döşemealtı'nda en yüksek kira 210 bin lira olarak karşımıza çıkıyor. 5+1 ve 450 metrekare olan konutta 150 metrekare de havuz bulunuyor. 

KONYAALTI'NDA 160 BİN LİRA

Rusya - Ukrayna savaşı ilk başladığında özellikle Ruslarnı en çok tercih ettiği ve kiraların adeta uçuşa geçtiği Konyaaltı bölgesinde ise en yüksek kira bedeli aylık 160 bin lira olarak karşımıza çıkıyor. Deniz manzaralı olan daire 3+1 olup 217 metrekare. Daireler eşyalı olarak söz konusu fiyatlara kiraya veriliyor.

Antalya'da yaşanan bu kiralık konut fiyatlarındaki artışın, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte talebin artmasıyla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Tatilcilerin ve turistlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için talebin yükselmesi, kiralık konut piyasasında fiyatların tırmanmasına neden oluyor. Bu durum, kiralık konut arayanlar için zorlu bir süreç oluştururken, konut sahipleri için ise kârlı bir dönem olarak öne çıkıyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK