• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 07 Mayıs 2024 10:03

Yetkili servis uyarısı

Yetkili servis uyarısı

İstanbul'da bir vatandaş tamirci diye aradı, hem parasını hem çamaşır makinasını kaptırdı. Bunun üzerine tüketiciye bir kez daha yetkili servis uyarısı geldi.

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, tüketici haklarının korunması ve güvenli alışverişin sağlanması adına, yetkili servislerin seçiminde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bazı yetkili servislerin, şikayetle ilgili malzemeleri aldıklarında geri vermediklerini ve tamir etmeden iade ettikleri gibi şikayetlerin ellerine ulaştıklarını dile getiren Başkan Neşet Gündüz, ”Bu yüzden tüketicilerimiz mağdur olmakta. Tüketicilerimizin dikkat etmesi gereken çok önemli konular var. Bunların başında bu servislerle ilgili ürünü aldıkları firmadan onaylı belge almaları gerekiyor. Bunun yanında o servislerin sabit telefonları olup olmadığına dikkat edilmeli. Yetkili servisle sürekli iletişim halinde olunmalı. Bunların sabit adreslerinin olup olmadığı da ayrıca dikkat edilmesi gereken konulardan. Çünkü tüketici hakem heyetine yapılan başvurularda tüketici hakem heyeti olarak ilgili şirketlerden bir sorunla ilgili müracaat edildiğinde bunlardan savunma istenmekte. Eğer ki sabit adreste yoksa tabii ki yapılan yazışmalar sonuçsuz kalmaktadır.” Şeklinde konuştu.

Gündüz, yaptığı açıklamada, tüketicilerin elektronik eşyalarının bakımı, onarımı ve garanti süreçlerinde yetkili servislerin önemine dikkat çekti. Yetkili servislerin kaliteli hizmet vermesi ve ürünlerin garanti kapsamında sorunların çözülmesi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ancak Gündüz, bazı durumlarda yetkili servislerin tüketicilere sorun yaşatabileceğini ve güvenilmez hizmetler sunabileceğini ifade etti. Bu nedenle tüketicilerin, yetkili servis seçiminde dikkatli olmaları gerektiğini ve bu konuda bilinçli hareket etmelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Gündüz, tüketicilere, elektronik eşyalarını onarım veya bakım için yetkili servislere emanet etmeden önce firma ve servis hakkında detaylı araştırma yapmalarını, deneyimleri ve referanslarına dikkat etmelerini önerdi. Ayrıca, ürün garanti ve servis hizmetleriyle ilgili yaşanan herhangi bir sorunda Tüketici Hakları Merkezi'ne başvurulması gerektiğini belirtti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK