• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 21 Aralık 2022 17:11

Zincir marketlere savaş açtılar

Zincir marketlere savaş açtılar
Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak “Biz çocuklara hizmet ediyoruz. Çocuklar için önemli ürünler satıyoruz. Sattığımız ürünler çocukların; elleri, yüzleri ve gözleri ile temas ediyor. Eğitimin de bir parças

Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine gelecek olan Perakende Yasasında marketlerin Kırtasiye ürünlerini satmasına izin verilmemesinin için “her zaman açık kalalım’ başlıklı bir kampanya başlattı.

“Çoban ateşini Antalya'dan yakıyoruz” diyen Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak, “Her zaman açık olmak ümidiyle… Marketlerde Kırtasiye Satışı Yasaklansın!” kampanyası yaptıklarını anlattı. Bayrak “Meclis Gündeminde Uzun Süredir Yer Alan Perakende Yasasında Marketlerin Kırtasiye Ürünlerini satmasının yasaklanmasını istiyoruz” dedi.  

“Marketlerde sadece gıda ürünü satılsın”

Bayrak “Afiş hazırladık esnafımızın camlarına “her zaman açık olmak ümidiyle” yazılı afişlerimizi asıyoruz. Çoban ateşini Antalya'dan yakıyoruz. İmza topluyoruz. 50 bin üzerinde zincir marketler var. Bizler için çok büyük haksız rekabet yaratıyor. Tarım kredi kooperatiflerinde olduğu gibi sadece gıda ürünleri satmalarını istiyoruz” diye konuştu.

“Çocuklar için önemli ürünler satıyoruz”

Bayrak “Biz çocuklara hizmet ediyoruz. Çocuklar için önemli ürünler satıyoruz. Sattığımız ürünler çocukların elleri, yüzleri gözleri ile temas ediyor. Eğitimin de bir parçasıyız netice itibariyle. Kırtasiye ürünlerini sadece kırtasiyelerde satılmasını istiyoruz. Zincir marketlerde kırtasiye ürünleri satılmasını istemiyoruz. Nasıl ilaç sadece eczanelerde satılıyorsa, kırtasiyede sadece kırtasiyelerde satılsın” diye vurguladı.  Bayrak, gelecek meclis gündeminde yer alan ‘Perakende Yasasında’ Marketlerin Kırtasiye Ürünlerini satmasının yasaklanmasını istediklerini belirtti.

MÜHÜBE TAŞKIN