• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 26 Eylül 2022 15:39

Yunan basınından yeni provokasyon!

Yunan basınından yeni provokasyon!
Ege ihlalleri sonrası Yunan basınından yeni provokasyon! Şimdi de Türk İHA'larına kafayı taktılar

Yunanistan'ın hukuka aykırı bir biçimde Ege'deki adalara zırhlı araç sevk ettiği anların ortaya çıkması üzerine Yunan basını provokasyona başladı. Türk İHA'larının bu sabah saatlerinde Kinaro bölgesinde provokasyon uçuşu gerçekleştirdiği iddia edildi. Bu yersiz suçlamanın GASA ihlalini Türk İHA'larının ortaya çıkarmasından sonra gelmesi dikkat çekti.

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a (GASA) zırhlı araç sevk ettiği anlar ortaya çıktı. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi dikkati çekti. Yunanistan'ın Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a yönelik uluslararası hukuku çiğneyen faaliyetleri görüntülendi.

Türkiye tarafından yayınlanan görüntülerden sonra zaten gergin olan Türkiye-Yunanistan ilişkileri daha da gerildi. Dün olaya geniş yer veren Yunan basını bugün ise Türk İHA'larına taktı.

Son günlerde Türk İHA uçuşlarının arttığını dile getiren Yunan gazetesi Ta Nea, Kinaro bölgesinde bir Türk İHA'sının bu sabah saat 09:15'te provokasyon yaptığını iddia etti.

Ancak aslında Türk İHA'ları görev kapsamları gereği zaten eylül başından beri uçuşlarına devam ediyor. Yunan basınının bu suçlamasının Türkiye'nin ihlalleri İHA'larla ortaya çıkrmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Dün yapılan açıklamada güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ege'de görev uçuşu icra eden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait İHA'lar bir hareketlilik tespit ederek, Yunanistan'a ait iki çıkarma gemisinin Midilli ve Sisam'a seyir halinde olduğunu belirlemişti.