• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 26 Eylül 2022 15:34

Eşcinsel uygulamasında bir hakim!

Eşcinsel uygulamasında bir hakim!
Eşcinsel uygulamasında bir hakim! Şantaj iddiası garip ilişki yumağını ortaya çıkardı

Hakim, Hornet isimli uygulama üzerinden dosyasına baktığı şüpheli ile müstehcen görüşme yaptı. Daha sonra kendisine şantaj yapıldığını belirten hakimin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Olay Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) bildirildi. Hakimin dosyasına baktığı şüpheli ile görüşmeler yaptığı, müstehcen fotoğraflar gönderdiği tespit edildi. Hakimin göreve devam etmesine, sadece görev yerinin değiştirilmesine karar verildi. Bir süre sonra aynı hakim hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne mensubiyeti, irtibatı ve iltisakı olduğu gerekçesiyle yeniden inceleme yapıldı. Yapılan inceleme sonunda hakimin göreve devamına karar verilmesi dikkat çekti.

Doğuda küçük bir ilçede görevli Hakim, eşcinsellerin birbirleri ile irtibat kurabilmek için kullandığı Hornet isimli uygulamaya üye oldu ve aynı uygulamayı kullanan ilçedeki U.T.'ye mesaj attı.

Bir süre U.T. ile görüşen hakim iddiaya göre müstehcen fotoğrafını gönderdi. U.T., aynı adliyede davasının olması nedeniyle hakimi tanıdığını söyledi. Bunun üzerine hakim, "benim için sıkıntı olmaz" dedi. Facebook üzerinden U.T. ile görüşen Hakimin görüntülü görüşmede müstehcen yerlerini gösterdiği, daha sonra WhatsApp ve Hornet isimli uygulamalar üzerinden cinsel içerikli yazışmalar yaptığı iddia edildi.

CİNSEL BİRLİKTELİK YAŞAMADIM! PİŞMANIM

Hakim daha sonra karşısına dikilen U.T. adliyedeki odasında da görüşme yaptı. Görüşmelerde U.T.'nin gizlice aldığı ses kaydında Hakim, bir erkekle cinsel birliktelik yaşamadığını, sadece sözlü olarak konuştuğunu, kimseye söylememesini pişman olduğunu söyledi. Bunun üzerine U.T. başkalarına söylememekte emin olmadığını söyleyince Hakim ağlamaya başladı ve "Benim ailem var bu sene tayin isteyip gideceğim. Yazın düğünüm var. En azından nikahlandığım kadını düşün. O Ankara'da hakim" dedi. Bu görüşmenin ardından U.T.'nin kendisine şantaj yaptığını bildiren hakimin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Durum daha sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu'na bildirildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi'nce inceleme izni verildi.