ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 31 Mayıs 2024 11:55

‘Yıkıma müsaade etmeyeceğiz’

‘Yıkıma müsaade etmeyeceğiz’

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Antalya’nın en köklü hastanesi olan Atatürk Devlet Hastanesi’nin geleceği konusunda yaşanan belirsizliği düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu. Arı, hastanenin yok edilmek istendiğini belirterek Antalya halkının buna müsaade etmeyeceğini vurguladı.

GÖZ GÖRE GÖRE YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Cavit Arı, 1968 yılında SSK Hastanesi olarak kurulan ve yıllar içinde ek binalarla güçlendirilen Atatürk Devlet Hastanesi'nin Antalya'nın merkezindeki en erişilebilir hastane olduğunu hatırlatarak, "Antalya halkının gözünün içine baka baka yok edilmek isteniyor" dedi.

İŞLEV KAYBI VE PERSONEL NAKLİ

Arı, şehir merkezinin dışına yapılan Şehir Hastanesi’ne ulaşım süresinin tehlike taşıdığını belirterek, "Şehir merkezindeki en köklü hastane feda edilmek isteniyor. Hastanenin önemli bölümleri ve personelin büyük bir kısmı Şehir Hastanesi’ne naklediliyor. Sağlık Bakanı'nın Atatürk Devlet Hastanesi'nin yerinde kalacağına dair beyanına rağmen, Sağlık İl Müdürü'nün gayretleriyle hastanenin içi boşaltılıyor ve işlevi kaybettiriliyor" ifadelerini kullandı.

ANTALYA’YA HİZMETE DEVAM EDECEK

Arı, Sağlık İl Müdürü’nün Antalya’ya yeni geldiğini ve gelir gelmez hastaneyi ortadan kaldırmaya çalıştığını belirterek, "Bu hastane, bu müdür ve Bakan’dan önce olduğu gibi sonra da Antalya halkına hizmet etmeye devam edecektir. Bu kuruma zarar vermeyin" dedi. Ayrıca, mevcut hastanenin bulunduğu alana yeni bir devlet hastanesi yapılmasını istediklerini ancak yıllardır bu konunun devletin yatırım programına alınmadığını ifade etti.

HASTANEYE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Cavit Arı, "Yatırım programında olmayan ve bütçesi bulunmayan bir hastane için nasıl bir bütçeyle bu hastaneyi yapacaksınız? Mevcut binanın aynı yerde faaliyetini sürdürmesini istiyoruz. Aksi halde hastalar, bölgedeki esnaf ve çalışanlar mağdur olacaktır" dedi. Atatürk Devlet Hastanesi'nin Antalya’nın en önemli değerlerinden biri olduğunu ve bu hastaneyi yenisi yapılıncaya kadar koruyacaklarını belirterek, tüm Antalyalıları hastaneye sahip çıkmaya çağırdı.

Arı, açıklamasını "Bu hastane, bugün var yarın yok bürokratların uydukları talimatlarla ve hevesleriyle yok edilemeyecek kadar önemlidir" sözleriyle tamamladı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK