• SUR YAPIIIIIII
EĞITIM Haber Girişi : 15 Eylül 2023 13:52

Veliden tuvalet kağıdı istediler

Veliden tuvalet kağıdı istediler

Yeni eğitim dönemi başladı ve birçok aile için bu, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ekonomik olarak zorlu bir dönem başladı. Kırtasiye malzemeleri, okul ücretleri, giyim ve diğer okul istekleri, velileri zorlayan ekonomik yükler haline geldi. Ekonomik belirsizlikler ve artan yaşam maliyetleri, birçok aileyi okul alışverişi yaparken sıkıntıya sokmaya başladı.

Birçok veli, çocuklarının eğitimini ve ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelenin en iyisini yapmak isterken, ekonomik sıkıntıların kaygılarına neden olduğunu dile getiriyor. Özellikle birden fazla çocuğu olan aileler için bu yük daha fazla hissediliyor.

Ekonomik olarak kötü durumda olan aileler çözüm yolu olarak Antalya Yardımlaşma Platformu’na müracaat ediyor. Okul tarafından istenilenlerin listesi uzadıkça uzarken maliyet de arttıkça artıyor. Okul tarafından istenilenler listesinde kırtasiye malzemelerinin yanısıra okul ihtiyaçlarının da olması dikkat çekti.

Bir okulun ihtiyaç listesinde tam 23 madde bulunurken özbakım malzemeleri adı altında da istekler sıralanmaya devam ediyor. Bir diğer okulun istek listesinde ise 13 madde bulunurken temizlik malzemesi listesinde 6 madde bulunuyor. Okul tarafından velilerden istenilenler arasında kağıt havlu, tuvalet kağıdı ve sıvı sabun gibi ürünlerin bulunması dikkat çekti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK