• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 29 Eylül 2022 17:26

Vatan Partisi’nden MIR talebi

Vatan Partisi’nden MIR talebi
Antalya Vatan Partisi Serdar Üsküplü ve il teşkilatı kapalı yol girişinde MIR ödeme sistemiyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

MIR ödeme sisteminden çıkılmasının Antalya turizmine büyük zararlar yaratacağını ifade eden Vatan Partisi İl Başkanı Serdar Üsküplü, ‘’Amerika Birleşik Devletinin yarattığı emperyalizmin soframızdan çalmasına izin vermeyeceğiz’’ dedi. Türk ve Rus milletinin ortak olduğunu açıklayan Başkan Üsküplü, Amerika ve Yunanistan gibi ülkelerin yarattığı yaptırımlara karşı birlik olmamız gerektiğini hatırlattı.

RUSYA’YA DEĞİL TÜRKİYE’YE YAPTIRIM

Türkiye’nin turizm başkentinin Antalya olduğunu aktaran Başkan Üsküplü, MIR ödeme sisteminin ortadan kalkmasıyla birlikte birçok esnafın kepenk kapatacağını ifade ederek şunları söyledi, ‘’Antalya'nın en önemli gelir kalemi turizmdir. Turizm sektöründe de en büyük pay Rus misafirlerimizindir. Ancak dün akşam hükümet Amerikan baskılarına boyun eğmiş, Türk bankalarının tamamı MIR ödeme sisteminden çıkartılmıştır. MIR ödeme sisteminden çıkmak Antalya'nın turizmcisine, esnafına kepenklerini kapat demektir. MIR sisteminden çıkılması Rusya’ya değil Türkiye’ye yaptırımdır. Çok ciddi cari açıklarla uğraşan ülkemizin böyle bir gelire sırtını dönmesi kabul edilemez.’’ ifadelerini kullandı.

 TÜRKİYE EKONOMİSİ TEHDİT EDİLİYOR

Rusya ile Türkiye’nin tarihte hiç olmadığı kadar çıkarlarının ortak olduğunu söyleyen Başkan Serdar Üsküplü, ‘’Rusya’yı tehdit eden ABD, Türkiye’yi de tehdit etmektedir. Yunanistan adeta bir Amerikan askeri üssü haline gelmiştir, Yunanistan’ın küstah çıkışları Amerika’nın emriyle yapılmaktadır. Silahlı tehdit ekonomik yaptırım tehditleriyle desteklenmekte, Türkiye ekonomisi çökertilmeye çalışılmaktadır. ABD'ye verilen her taviz Türkiye’ye misliyle zarar verecektir. Hükümet, bu tehditlere en yüksek perdeden cevap vermelidir. Vatan Partisi bu baskılara karşı her zaman direnmiştir bundan sonra da direnecektir.’’ açıklamalarında bulundu.

KOMUŞUMUZLA TİCARETİMİZ ENGELLENEMEZ

Türkiye ve Rusya’nın askeri, siyasi ve ekonomik yönden ortak oldukları için Amerikan emperyalizmine daha çok maruz kaldıklarının altını çizen Başkan Üsküplü, ‘’Tarihi bir fırsat dönemindeyiz değerli Antalyalılar. Türk ve Rus milletleri kader ortağıdır. Bu ortaklık askeri, siyasi ve ekonomik iş birliklerinin önünü açmaktadır. Bu durum batılı emperyalistleri derinden sarsmakta ve tedirgin etmektedir. Türk-Rus dostluğundan rahatsızlık duyanların; esnafımızın, turizmcimizin ekmeğine göz dikmesine izin vermeyeceğiz. ABD’nin özel sektörümüzü tehdit etmesine izin verilemez. Komşularımızla ticaret yapmamız engellenemez.’’ dedi.

BÜTÜN BANKALARA TEŞVİK VERİLMELİ

MIR ödeme sistemine derhal geri dönülmeli, bütün bankalar tarafından kullanılması teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Serdar Üsküplü, ‘’Türkiye ile Rusya arasındaki her türlü ekonomik iş birliğinin önü açılmalı, milli paralarla ticaret imkanları yaratılmalıdır. Ucuz mazot, ucuz doğalgaz, ucuz elektrik ancak böyle sağlanabilir.  Vatan Partisi olarak tavrımız Türk Milletinin tavrıdır. ABD emperyalizminin soframızdan çalmasına izin vermeyeceğiz. ABD'nin bizi komşularımıza düşman etme ve yalnızlaştırma politikalarına boyun eğmeyeceğiz. Komşularımızla iş birliği içerisinde üretecek ve gelişeceğiz. Üreten Türkiye! Birleşen Türkiye!’’ sözlerini kaydetti.