• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 29 Eylül 2022 17:17

BBP’den Yunanistan’a sert tepki

BBP’den Yunanistan’a sert tepki
Antalya Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Murat Barış, korsan taksicilik, günlük kiralık evler, Ermeni Azerbaycan konusu, Yunan adalarının silahlanması gibi gündeme dair önemli konulara değindi.

Antalya Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Murat Barış, il binasında Antalya’nın ve Türkiye’nin gündemine dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün Mersin’in Mezitli ilçesinde PKK’lı iki kadın teröristin saldırısında şehit düşen polis memuru Sedat Gezer’in ailesi içinde başsağlığı diledi. Ayrıca Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz kıyılarındaki adalarını silahlandırmasından dolayı tepkili olduklarını ifade eden Başkan Murat Barış, Yunanistan’ın Türkiye ile baş edemeyeceğini ama Avrupa ve Amerika’nın kuklası olduğunu ifade etti.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜM

İki konu hakkında Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile görüştüklerini ifade eden Başkan Barış, ilk konunun Antalya’da kaçak yollarla çalışan birçok taksici olduğunu aktardı. Başkan Barış, “Antalya’da yaklaşık 4 bin ticari taksi bulunmaktadır. Taksi esnafı vergisini, bağ kurunu, sigortasını ailesinin geçimini çocuklarının eğitimini taksi kazancıyla temin etmektedir. Fakat Antalya’da son zamanlarda birçok vergisiz algısız gayri resmi taşımacılık yapan korsan taksi faaliyet gösterdiği bilinmektedir. Bu gayri resmi olan korsan taksi ile mücadele hususunda ticari taksiler için çözüm beklemekteyiz.” İfadelerini kullandı.

Bir diğer görüştüğü konunun ise evlerini kaçak yollarla kiralayan kişiler olduğunu söyleyen Başkan Barış, “Ayrıca dünyada ve özellikle Rus coğrafyasındaki kargaşadan dolayı Antalya’ya her milletten insan gelmektedir. Bunu fırsat bilen kişiler evlerini gündelik kiralamalara açıyor. Buralarda kalanların kim olduğunun bilinmemesi ayrı bir sıkıntı. Bu durum kira ödeyen, personel çalıştıran vergisini ödeyen otel ve pansiyon işletmecileri zora sokmaktadırlar ayrıca bu haksız kazanca da karşıyız. Bu iki konuda sayın valimi Ersin Yazıcı ve İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile görüştük, zaten takip edilen bu konulara daha hassasiyetle ilgilenmeleri bizler için önemlidir. Sayın valimiz ve il emniyet müdürümüze sizlerin huzurunuzda teşekkür ederim.” Açıklamalarında bulundu.

YUNANİSTANA TOKAT ATILMALI

Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz kıyılarındaki adalarını silahlandırmasından dolayı tepkili olduklarını ifade eden Başkan Murat Barış, Yunanistan’ın Türkiye ile baş edemeyeceğini ama Avrupa ve Amerika’nın kuklası olduğunu ifade ederek şu sözleri aktardı, “Avrupa’nın ve Amerika’nın şımarık çocuğu Yunanistan uluslararası anlaşmaları hiçe sayarak burnumuzun dibindeki adaları silahlandırmaktadır ve ülkemizi alanen tehdit etmektedirler. Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ demişti. Biz de diyoruz ki o gün bugün, o gece bu gece artık bunlara daha fazla tahammül edilmemeli, Yunanistan’a acilen uyan tokadı atılmalıdır. Bu konuda devletimizin yanındayız.” Dedi.

ERMENİSTAN AKLINI BAŞINA ALSIN

Azerbeycan ve Ermenistan konusuna da değinen Büyük Birlik Başkanı Murat Barış, “Bir başka konuda şımarık Ermenistan’nın kardeş Azerbeycan topraklarına işgal girişimi ve tacizi sonucu 80 Azeri kardeşimiz şehit edildi bu vesile ile bir kez daha şehitlerimiz rahmetle gazileri saygı ile anıyoruz. Ermenistan’nın aklını başına alması gerekiyor karşılarında inançlı ve daha güçlü Türk milleti vardır. Tek millet iki devlet olan Azeri kardeşliği sonsuza kadar devam edecektir inşallah.” Sözlerini kaydetti.