• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 06 Mayıs 2024 11:10

Ulaşıma zam yok

Ulaşıma zam yok

Antalya Otobüscüler Odası Başkanı Yasin Arslan, "Şu an için toplu taşımaya zam ile ilgili gündemimizde bir konu yok" dedi. 

31 Mart yerel seçimlerinin ardından bazı büyükşehirlerde ulaşıma zam yapılırken bazı şehirlerde ise 65 yaş üzeri ücretsiz binişlere sınırlama getirildi. Kocaeli ve Erzincan gibi şehirlerde 65 yaş üzeri 4 biniş hakkı ile sınırlandırıldı. 

Antalya'da ulaşıma en son Mart 2023 tarihinde zam gelmişti. 15 Mart'tan itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeye göre, şehir içi toplu taşımada tam bilet 9 lira 60 kuruş, emekli ve öğretmen taşıma ücreti 8 lira 40 kuruş, öğrenci 4 lira, aktarma ücreti ise 3 lira olarak belirlenmişti.

Antalya Otobüscüler Odası Başkanı Yasin Arslan, gündemlerinde zam olmadığını belirtirken Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kilometre başına ücret aldıklarını kaydetti. Arslan, zam yapma yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu hatırlattı.

65 Yaş ile ilgili herhangi bir sınırlama gibi bir düşünceleri olmadığını belirten Antalya Otobüscüler Odası Başkanı Yasin Arslan, "Türkiye geneline bakıldığında Antalya'da 65 yaş üzeri toplu taşıma kullanan konusunda ortalamanın altında diyebiliriz. Büyükşehirlerde örneğin İstanbul'da 65 yaş üzeri toplu taşıma kullanan yolcu oranı yüzde 18 civarında iken bu oran Ankara'da yüzde 20'ler seviyesinde. Antalya'da ise yüzde 15'ler düzeyinde" ifadelerini kullandı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK