• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ağustos 2022 17:37

Ulaşıma gizli zam mı var?

Ulaşıma gizli zam mı var?
Antalya’da otobüs biniş ücretine 25 kuruş yansıdığına dair vatandaşlardan tepkiler geldi. Sosyal Medyaya yansıyan görüntülerde vatandaşlar “Benzin 30 TL olduğunda otobüs biniş ücretini 8 lira yapan belediyemiz. Benzin 20 TL’ye düştü, toplu ulaşım 8 Lira 2

Geçtiğimiz gün sosyal medyaya yansıyan Antalya’da otobüs biniş ücretine 25 kuruş yansıdığına dair görüntüler paylaşıldı. Vatandaşlar, “Benzin 30 TL olduğunda otobüs biniş ücretini 8 lira yapan belediyemiz. Benzin 20 TL’ye düştü, toplu ulaşım 8 Lira 25 kuruşa çıkartmış” diye bir paylaşım yapıldı.

Yine bir başka vatandaş “Otobüs ücretine zam gelmiş haberimiz bile yok. 8 TL yerine 8 lira 25 kuruş çekti. Kafalarına göre zam mı yapıyorlar” diye isyan etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Yasin Arslan, “Kredi kartıyla binişlere bir komisyonu vardı. Bunu büyükşehir belediyesi karşılıyordu. Sanrımı Sayıştay ‘bu ücreti siz karşılayamazsınız’ diye bildirmiş. O nedenle bu UKOME’ye sunuldu. Genel kurulunda da kredi kartıyla geçişlerde 25 kuruş ücrete yansıtılması oy birliği ile kararlaştırıldı. Sadece oda bankaya giden komisyon. Belediyeye ya da esnafa yansıyan bir durum değil” diye açıkladı.

 

MÜHÜBE TAŞKIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.