• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mart 2023 11:15

Ulaşım yüzde 20 zamlandı ama…

Ulaşım yüzde 20 zamlandı ama…
Ulaşıma yüzde 20 zam geldi. Öğrenci ücreti sabit tutulurken, tam ücret 9 TL 60 kuruş oldu.8 TL olan tam ücret 9 TL 60 kuruşa, 7 TL olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 8 TL 40 kuruşa, aktarma ücreti 3 TL oldu. 4 TL olan öğrenci ücretlerine ise zam yapılm

Ulaşıma yüzde 20 zam geldi. Öğrenci ücreti sabit tutulurken, tam ücret 9 TL 60 kuruş oldu. 8 TL olan tam ücret 9 TL 60 kuruşa, 7 TL olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 8 TL 40 kuruşa, aktarma ücreti 3 TL oldu. 4 TL olan öğrenci ücretlerine ise zam yapılmadı. Taksimetre açılış ücreti ise 10 TL oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü sekretaryasının organizesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu toplandı. Alınan kararla birlikte toplu ulaşıma yüzde 20 oranında zam yapıldığı bildirildi.

Alınan karar göre 8 TL olan tam ücret 9 TL 60 kuruşa, 7 TL olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 8 TL 40 kuruşa, aktarma ücreti 3 TL oldu. 4 TL olan öğrenci ücretlerine ise zam yapılmayarak sabit kaldı.Taksimetre tarifleri de zamlandı. Yeni tarifeye göre taksimetre açılış ücreti 10 TL, kilometre ücreti 14 TL, metre birim ücreti 1.40 TL, saat ücreti 54 TL, kısa mesafe ücreti 40 TL oldu.

Esnaf zammı yeterli bulmadılar

Yeni tarifenin 15 Mart’tan itibaren tüm ilçeler ile birlikte uygulamaya konulacağı söylendi. Zammı değerlendiren Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “15 Mart’ta uygulanmak üzere onayladı. Biz 12 TL talep ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ederiz. Biz şartları sonuna kadar zorlayarak vatandaşımızı taşımaya devam edeceğiz. Şuanda Antalya’da 450 araçla 300 bin vatandaşımıza taşımacılık hizmeti veriyoruz. 200 araç maliyetlerden dolayı çalışamıyor” dedi.

Ücretsiz binişe destek talebi

Türkiye’de 17 kalem vatandaşı zorunlu olarak ücretsiz hizmet ettirilen tek esnaf gurubu ulaşım esnafı olduğunu belirten Arslan, “Ulaşım esnafının dışında ücretsiz hiç kimse birşey vermiyor. 17kalem vatandaş ücretsiz taşıyarak zarar eden tek esnaf gurubuyuz. Aralık ayı verisi tablosunda 1 milyon 044 bin kişiyi ücretsiz taşıyoruz. Karşılığı bin 500TL destek ile bu işin sürdüre bilirliği kalmamıştır.Acil olarak destek artırılmalı ücretsiz biniş iptal edilmelidir” dedi. Arslan “Akşam olunca petrol ücretsiz yakıt vermiyor.Vergi dairesi vergiden SSK Bağ-Kur’dan muaf tutmuyor” diyerek ücretsiz taşıdıkların kalemlerin desteğini artması gerektiğini savundu.

2022 yılında 14 milyon turist gelmesi ile yerel,ulusal siyasetçileri olarak övünülerek bahsedildiğini ancak bunun ulaşım esnafına çok fazla getirisi olmadığını belirten Arslan, “Ulaşım esnafı 2022 yılında 11 milyon kişi ücretsiz taşıyarak battı üstüne belediyemizin ulaşım A.Ş battı çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

“Belediye Başkanımız Sesimize Kulak Verdi”

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, taksi açılış ücretine yapılan zammı değerlendirdi. Alkan, “Son zamanlarda mazota zam gelmedi. Günlük iniyor, çıkıyor. Bizim hem gererek Bağ-Kur’muzun asgari ücretimizin artması, araçların muayene ücretlerini artması, bandrollerin artması, yedek parça lastik giderlerinin ve araçların kasko ve sigorta giderlerinin aşırı derecede artmasından dolayı mecburen fiyat artmasına gidiyoruz. Bunuda dikkat ederseniz açılışta yüzde 18’lik bir zam uygulandık.Açılışta kısa mesafeden dolayın taksi esnafı almıyor gibi şikayetler oluyordu. Onda İstanbul gibi 40 TL 50 TL olarak belirledik. Büyükşehir belediye Başkanımız sesimizi kular verdi. İnşallah esnafımızda vatandaşımızı da memnun ederiz”

MÜHÜBE TAŞKIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.