• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Temmuz 2024 13:14

Turiste saldırıya kınama

Turiste saldırıya kınama

 

Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gem, yabancı turistlere yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Gem, ülkemize gelen turistlere yapılan saldırıların turizm potansiyelimize zarar verdiğini belirterek, bu tür menfur eylemleri şiddetle kınadığını ifade etti.

Gem, "Kamuoyunun da malumu olduğu üzere ülkemize gelen yabancı turistlere karşı birtakım menfur saldırıların olduğunu görmekteyiz. Turizm potansiyelimiz içindeki en değerli ürünlerden biri olan geleneksel Türk misafirperverliği ile bağdaşmayan bu saldırıları şiddetle kınarken, ülkemizin turizm markasına zarar getirecek her türlü eylem ve yaklaşımın sonuna kadar karşısında duracağız," dedi.

Ülkemizin dünya turizm pazarında marka bir ülke olduğunu vurgulayan Gem, bu tür saldırıların Türkiye'nin yurtdışındaki imajına olumsuz yansıdığını ifade etti. Barış ve kardeşliğin ana tema olarak kullanıldığı turizm sektörünün, oluşturulmaya çalışılan kaos ortamından ciddi şekilde etkilendiğini belirten Gem, "Hangi milletten olursa olsun ülkemizi ziyarete gelen turistlerin en iyi şekilde ağırlanarak ülkemizle ilgili güzel anılarla ülkelerine yolcu edilmeleri gerekmektedir," şeklinde konuştu.

Dünya turizm pazarındaki sert rekabet ortamında, bu tür saldırıların Türkiye'ye ilave zorluklar yaşatacağını ve rakiplerin karalama kampanyalarına gereksiz gündem sağladığını söyleyen Gem, "Bu tarz olayların tekrar yaşanmaması için başta T.C. İçişleri ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlıklarımız olmak üzere tüm kamu kurumlarının gerekli tedbirleri alması ülkemiz menfaatleri açısından oldukça faydalı olacaktır," dedi.

Son olarak, saldırıya maruz kalan turistlere geçmiş olsun dileklerini ileten Mehmet Gem, benzer olayların tekrar yaşanmamasını temenni etti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK