• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 06 Mayıs 2024 11:12

TikTok kapatılır mı? MHP'den Kapatma Girişimi...

TikTok kapatılır mı? MHP'den Kapatma Girişimi...
Sosyal medya platformu TikTok'un kapatılması gerektiği yönündeki tartışmalar MHP’nin yaptığı bir çalışma ile yeniden alevlendi.

Son günlerde Türkiye'de, sosyal medya platformu TikTok'un kapatılması gerektiği yönünde artan tartışmalar dikkat çekiyor. Tartışmanın merkezinde, platformda yer alan müstehcen içeriklerin ve Türk ahlak yapısına uymayan videoların artmasıyla ilgili endişeler bulunuyor.

TÜRK TOPLUM YAPISINA UYMUYOR

Bazı kesimler, TikTok'un Türk toplum yapısına uygun olmayan içerikler barındırdığını ve özellikle gençler üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını savunuyor. Bu içeriklerin, gençlerin ahlaki değerlerini ve toplumsal normlarını olumsuz yönde etkileyebileceği düşüncesiyle, platformun kapatılması gerektiği öne sürülüyor.

İÇERİK FİLTRELENMELİ DİYEN DE VAR

Ancak, platformun kapatılmasına karşı çıkanlar da bulunuyor. TikTok'un gençler arasında popüler bir eğlence ve iletişim aracı olduğunu belirtenler, bunun yerine daha sıkı denetimlerin ve içerik filtrelerinin getirilmesi gerektiğini savunuyorlar. Ayrıca, platformun kapatılmasının ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceği endişesi de dile getiriliyor.

Bu tartışmaların ardından, TikTok'un Türkiye'de yasaklanması veya daha sıkı denetimlerin getirilmesi konusunda alınacak kararların nasıl şekilleneceği merak konusu olarak devam ediyor.

 

TİKTOK İÇİN MHP İLK ADIMI ATTI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Türk kültürünü zedeleyici paylaşımların yaygınlaştığı gerekçesi ile sosyal medya platformu olan TikTok'un kapatılması için kanun teklifi hazırlığı yapıyor.

Konuyu gündeme taşıyan kişi MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk oldu.  TikTok'un Türkiye'de kısıtlanması, eğer kurallara uyulmazsa kapatılması için bir kanun teklifi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Öztürk, platformun milli değerleri ayaklar altına aldığını ve ahlaki yapının bozulmasına neden olduğunu söyledi. MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan konu hakkında açıklama yapmazken MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, konunun meclise geldiğinde konuşulup tartışılacağını kaydetti.

Kendisinin ilgili komisyonda olmadığını ve farklı bir komisyonda görev yaptığını dile getiren Hilmi Durgun, partinin çalışmaları ve görüşleri ile aynı minvalde düşündüğünü partisinin düşüncesinden aksi bir durum olmadığını kaydetti.

MHP Kırklareli Milletvekili Halil Öztürk, “Müstehcen görüntüler, çocuk tacizcilerinin oradaki eylemleri, söylemleri. Türk kültürünü zedeleyici tamamen bilgi ve ahlaki değerleri örseleyici ifadelerin yer aldığı çok sayıda görselle karşılaşıyoruz. Bunların önüne geçmek amacıyla ahlaksızlık ve müstehcenlik, çocukları ve gençleri ahlaksızlıktan korumak amacıyla bu kanun teklifini hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK