• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ekim 2020 11:25

Talepler görmezden gelinmedi

Talepler görmezden gelinmedi
Sigortacı Çağrı Yıldırım, “Antalya’da salgın nedeniyle özel sigortalara gösterilen ilgi talep artınca sigorta şirketleri de gelen taleplere karşılık verdi” dedi.

Sigortacı Çağrı Yıldırım, “Antalya’da salgın nedeniyle özel sigortalara gösterilen ilgi talep artınca sigorta şirketleri de gelen taleplere karşılık verdi” dedi.

Küresel salgın dolayısıyla özel ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerine gösterilen ilgi artış gösterdi. Bu duruma kayıtsız kalmayan sigorta firmalarının birçoğu sözleşmelerine koronavirüsle ilgili maddeleri de ekledi. Sektörün küresel salgın karşısında kayıtsız kalamadığını değinen sigortacı Yıldırım,  “Cüzi ücretler karşılığında yaptırılabilen tamamlayıcı sağlık sigortalarının kapsamı genişletildi. Tamamlayıcı sağlık sigortalarının kapsamına evde bakım check-up ve diş paketine kadar birçok ihtiyaca cevap veren sağlık hizmetleri eklendi” açıklamasında bulundu.

Yıldırım, “İnsanlar ekonomik olarak sıkıntılı olan dönemlerde ilk olarak özel sigortalarını iptal ederler. Ancak salgında böyle olmadı. Aksine özel sigortalara gösterilen ilgi daha da arttı. Çünkü salgın dolayısıyla insanlar kendini güvence altına almak istediler. Ayrıca iş yerlerinde yaşanacak olumsuzluklar için de kendilerini bir nevi koruma altına aldılar. Bu duruma kayıtsız kalmayan sigorta firmalarının çoğu tamamlayıcı ve özel sağlık sigortası ürünleri kapsamlarını her geçen gün genişletmeye başladılar. Tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortasına göre daha uygun ücretlere sahip. Bu da tamamlayıcı sağlık ürünlerine gösterilen ilginin artmasını sağlıyor. Öyle ki önümüzdeki haftalarda bu ilgi daha da artacak gibi görünüyor. Koronavirüs salgınıyla birlikte harekete geçen sektörümüz salgın hastalıkları teminat kapsamına alınca vatandaşların ilgisi epeyce artmıştı. Sigorta şirketleri de bu durumun farkında ve onun için özel sigortaların haricinde tamamlayıcı sağlık sigortası içinde birçok hizmeti sözleşme kapsamına almaya başladılar” diye konuştu.

 Sigorta şirketlerinin vatandaşlardan gelen taleplere göre hareket ettiğini aktaran Yıldırım, “Şirketler gelen taleplere göre ürünler geliştiriyorlar. Bunun sonucunda da müşteri ağlarını genişletmek istiyorlar. Bu noktada anlaşılır olmak, tüm süreci şeffaf bir şekilde müşteriye sunmak çok önemli. Çünkü vatandaşlar özel sağlık hizmetlerinde sigorta şirketlerinin her zaman yanlarında olmasını bekliyorlar ve onlara güvenmek istiyorlar. Sektör de bu durumun farkında ve tüm sektör paydaşları sigortalıların özel hastanelerden alacakları hizmetlerde kendilerini güvende hissetmeleri adına çok titiz çalışmalar yürütüyorlar. Şu an sektör öyle bir noktaya ulaştı ki kanser, kalp hastalıkları, hipertansiyon ve diyabet gibi en zorlu hastalıklarda dahi tedavi masrafları dahi karşılanıyor. Yine tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetleriyle yatarak yapılan tedavilerde gün sınırlaması uygulanmıyor” ifadelerini kullandı.

 Sigortacılık sektörünün her zaman vatandaşın yanında olduğunu aktaran Yıldırım, “Koronavirüs salgınıyla birlikte sağlık konusunda sigortacılık sektörünün ne kadar önemli bir işlevi olduğu tescillendi. Ortaya çıkan bu güzel tablo önümüzdeki yıllarda da büyüyerek yoluna devam edecektir. Sektörümüz bu zorlu günlerde vatandaşlarımızın yanındadır. Salgının başından bu yana sektörümüz genelinde ciddi indirimler yapıldı. İndirimlere ilaveten ödeme kolaylıkları sağlandı. Müşterilerimiz sigorta hizmetlerinden mahrum kalmasın diye evden çalışmaya başladık ve 7/24 kendilerine hizmet vermeyi sürdürüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. 

Veli AKOĞLU

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.