• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 26 Nisan 2024 11:25

Taksicilerden Ankara çıkarması

Taksicilerden Ankara çıkarması

İlçe ilçe taksi durak başkanları ile toplantı gerçekleştiren Başkan Mehmet Ali Alkan, toplantıların ardından hazırladıkları raporu Ankara'ya giderek Milletvekillerine sundu.

Korsan taksilerle aralıksız olarak mücadelesini her geçen gün arttırarak sürdüren Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ve beraberindeki heyet sorunun çözümü noktasında TBMM'de AK Parti Antalya Milletvekillerine dosyayı sundu.

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Atay Uslu, İbrahim Ethem Taş ve Tuba Vural Çokal ile bir araya gelen Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, "Paylaşımlı yolcu taşımacılığı adı altında korsan yollarla taşımacılık yapan, Haksız ve Hukuka aykırı rekabetle devletimizi vergi kaybına uğratanlar, vatandaşımızın can güvenliğini tehlikeye atanlar hakkında görüş alışverişinde bulunduk ve çözüm önerilerimizi başkanlarımızla birlikte paylaştık. Korsanla ilgili çalışmalarımızdan oluşan dosyamızı kendilerine sunduk" dedi.

Geçtiğimiz yıl turizm sezonunda Antalya genelinde korsan taşımacılık yapan 25 binin üzerinde aracın yer aldığı ifade edilmişti. Antalya Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı denetimlerde yüzlerce korsan araç yakalanmıştı. Tüm bunlara rağmen Antalya genelinde korsan taşımacılığın önlenmesi konusunda beklenen ilerleme kaydedilemedi. 

Korsan taksi ile her platformda mücadele etmeye devam edeceklerini açıklayan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, "Dünya kenti Antalya'mızda böylesine korsan taşımacılık oluşturmak, dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizin can ve mal güvenliğini bu emek hırsızlarına teslim etmek demektir. Geçmişten bugüne korsan taşımacılıkla mücadele ediyoruz ama bazı firmalar uygulamalar üzerinden yasaları arkadan dolaşarak, korsan taşımacılık yapmaktadır. Bizler korsanın her türlüsüne karşıyız" dedi.

Korsan taksicilerin emek hırsızlığı yaptığını belirten Alkan, "Antalya'da korsan taşımacılığı her geçen gün artıyor, ciddi boyutlara ulaştı. Bu durum taksici esnafımızın iş durumunu ciddi anlamda etkilemektedir. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor." dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK