• SUR YAPIIIIIII
SAĞLıK Haber Girişi : 08 Nisan 2022 17:20

‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, gitmiyoruz’

‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, gitmiyoruz’
‘Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Hiçbir Yere Gitmiyoruz’ ilkesiyle Çağdaş Hekimler Grubu 17 Nisan tarihinde yapılacak olan Genel Kurula hazırlanıyor.

‘Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Hiçbir Yere Gitmiyoruz’ ilkesiyle Çağdaş Hekimler Grubu 17 Nisan tarihinde yapılacak olan Genel Kurula hazırlanıyor.

 Çağdaş Hekimler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Çiler Akın Akdeniz, “İnsan yaşamına adanmış mesleğimizden aldığımız yetkiyle bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yapıyoruz. Bundan sonrada korkusuzca iyi hekimlik yapmaya devam edeceğiz. Buradayız, susmuyoruz, korkmuyoruz ve hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

 Çok sayıda hekimin katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Çiler Akdeniz, “Asıl görevimiz hekimlerin haklarını korumak, çalışma ve yaşam koşullarının iyileşmesini sağlamak, hekimlik değerlerini savunmak, halka eşit, ücretsiz, nitelikli, çağdaş bir sağlık hizmeti için çalışmak” dedi. Dr, Çiler Akdeniz, “Son dört senedir, bağımsız, bilimsel demokratik ve çözüm üreten, hekimlik değerlerine sahip çıkan, yenilikçi, güler yüzlü bir Tabip Odası yaratmaya çalıştık. Bu mücadelemizi yürütmekte kararlıyız” şeklinde konuştu.

 KARANLIK GÜNLERİN TAM ORTASINDAYIZ

Hekimlik değerlerinin yok sayıldığını, sağlık ortamında yaşanan karmaşanın, mesleğe ve emeğe saygısızlığın her geçen gün arttığını vurgulayan Dr. Çiler Akdeniz “Ülkemizde yaşanan olumsuzluklar sağlık ortamına, sağlık ortamında yaşadığımız bütün olumsuzluklarda olduğu gibi mesleki ortamımıza yansıyor. Biz hekimler, sıkıntılı, sancılı, sorunlu bir ülkede yaşayan tüm yurttaşlar gibi önemli sorunlarla karşı karşıyayız. En karanlık dönemlerden geçiyoruz. En karanlık günlerin tam ortasındayız. Ülkemiz bir yangın yeri. Ama bu ilk karanlığımız değil” açıklamalarında bulundu. Akdeniz, çağdaş, laik, demokratik, bağımsız ve özgür bir Türkiye'de iyi Hekimlik yapmak istediklerinin altını çizdi.

 BİZ HEKİMİZ, BİZ VİCDANLIYIZ

 Aydınlık bir Türkiye ve aydınlık bir gelecek için meslek örgütlerine büyük bir sorumluluk düştüğünü belirten Dr Çiler Akdeniz “Ülkemiz için, halkımız için, insanımız için doğruları söylemeyi sürdürmeleri gerekiyor. Biz hekimiz gözümüz kendimizden başkasının durumunu görmeyecek kadar kararmış değil biz hekimiz, Biz vicdanlıyız” dedi.

 Elli yıllık mücadele, birikim ve deneyimleriyle Antalya Tabip Odası kurulları için aday olduklarını vurgulayan Dr. Çiler Akın Akdeniz, 24 adaylarının 11’nin kadın hekimlerden oluştuğunu ve seçim bildirgelerinin ise hekimlik andı olduğunu söyledi. Dr Çiler Akdeniz “Başta meslektaşlarımız olmak üzere herkesin katkısı ile kendisini yeniden üreten çağdaş hekimlik çizgisinin haklılığı ve güçlülüğü her geçen gün daha derinden hissedilmektedir.” açıklamasında bulundu.

 GELECEK KAYGISIYLA ÜLKEYİ TERK EDİYORLAR

 Türkiye’de yetişip yurt dışında mesleğini yapmayı tercih eden genç hekimler hakkında açıklamalarda bulunan Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Nursel Şahin, “Bizi bu durumu getiren koşullardır, genç meslektaşlarımız çok haklılar. Gelecek kaygısı güvensizlik ve sağlık sektöründeki şiddetin de çoğalmasıyla özlük hakları birçok anlamda belirsizlik içinde. Bu sebepler onları ülkeden gitmeye teşvik ediyor. Onlara olumsuz bakmıyor sorunların çözümü için çabalıyoruz. En kısa sürede giden hekimlerimizi de geri gelmesini sağlayacak mücadeleler veriyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.