• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 12 Şubat 2024 14:28

SİYASETTE DEĞİŞİM

SİYASETTE DEĞİŞİM

AK Parti adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanırken sadece Akseki  ve Kaş’ın değişmediği görüldü. AK Partili belediyeler arasında Aksu, Serik ve Gündoğmuş değişirken Kepez, Hakan Tütüncü’nün Büyükşehir adayı olması nedeniyle değişti. CHP kanadındaki değişimler de dikkat çekti.

 İKİ BAŞKAN YERİNİ KORUDU

2019 Yerel seçimlerinde Antalya’da 19 ilçeden sadece 6 belediyeyi alabilen AK Parti’de gözler 31 Mart seçimlerine çevrildi. Cumhur İttifakı’nda AK Parti’de 5’te 3 değişim yaşanırken MHP’de Alanya değişmezken Korkuteli’nde değişime gidilmişti. AK Parti de Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in yerine Durmuş Kaan Şahin,  Serik’de bir süre önce AK Parti’den istifa eden Enver Aputkan’ın yerine Veli Vural ve Gündoğmuş’ta Mehmet Özeren’in yerine Ali Gülen aday gösterildi. Kaş’ta Mutlu Ulutaş ile yola devam eden AK Parti Akseki’de İbrahim Özkan ile yola devam etti. İttifak ortağı MHP’de ise Alanya’da Adem Murat Yücel ile yola devam edilirken Korkuteli’nde Ömer Niyazi İşlek’in yerine Sadık Önal aday oldu.

6 BAŞKAN YERİNİ KORUDU

CHP kanadına bakıldığında Büyükşehir, Muratpaşa, Kumluca, DSP’den CHP’ye geçen Kemer, Finike, İYİ Parti’den CHP’ye geçen Elmalı değişmezken Konyaaltı, Döşemealtı, Gazipaşa ve CHP’den ayrılan İbradı da değişim yaşandı. Manavgat’ta ise mevcut başkan Şükrü Sözen’in aday olmaması nedeniyle değişime gidilirken yerine Niyazi Nefi Kara aday oldu. Büyükşehir’de Muhittin Böcek, Muratpaşa’da Ümit Uysal, Kumluca’da Mustafa Köleoğlu, Finike’de Mustafa Geyikçi değişmedi. Kemer’de Necati Topaloğlu, Elmalı’da Halil Öztürk yeniden aday oldu. Konyaaltı’nda Semih Esen’in yerine Cem Kotan aday olurken Döşemealtı’nda Turgay Genç’in yerine Menderes Dal aday oldu.

İYİ PARTİ İKİ İLÇEDE İDDİALI

Millet İttifakı’ndan ayrılan İYİ Parti’nin Antalya’da 2019 yerel seçimlerinde Elmalı ve Demre olmak üzere iki belediye başkanlığını kazanmıştı. Ancak Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye geçmişti. Demre’de 2019 seçimlerini kazanan Okan Kocakaya Milletvekili olmak için görevinden ayrılırken yerini Gülsüm Cengiz’e bırakmıştı. Cengiz de CHP’ye geçerken CHP tarafından aday gösterilmedi. Büyükşehir’de Nesrin Ünal’ı aday gösteren İYİ Parti’de halen açıklanmayan ilçe belediye başkan adayları bulunuyor. İYİ Parti’nin iddialı olduğu ilçeler olarak Alanya adayı Mehmet Şahin ve Serik adayı Mehmet Habalı olarak gösteriliyor. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK