• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 09 Şubat 2024 10:58

Simit artık lüks oldu

Simit artık lüks oldu

Antalya'da son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar, sokak lezzetlerinden biri olan simitin fiyatını da vurdu.

Artan maliyetler ve ekonomik belirsizlikler neticesinde simit fiyatları adeta tavan yaptı. Bugünlerde bir simit almak, birçok Antalyalı için lüks bir hale gelmiş durumda. Piyasalarda 12,5 liraya kadar çıkan simit fiyatları, vatandaşların temel gıda maddelerine ulaşma konusunda ciddi zorluklar yaşamasına neden oluyor.

Özellikle sokak lezzetlerinden biri olan simit, artık birçok vatandaş için lüks haline gelmiş durumda. Ekonomik belirsizlikler, artan fiyatlar ve gelir dengesizlikleri, insanları temel gıda maddelerine bile ulaşmakta güçlük çekmeye zorluyor.

SİMİT ALMAK BİLE ZORLAŞTI

Antalya'da simitin 12,5 liraya çıkması ve peynirli simitin 20 liraya çıkması ile birlikte vatandaşlar için simit de artık lüks haline gelmeye başladı. Bu durumu yaşayan vatandaşlardan biri olan Fatma Yılmaz, "Simit almak artık bir lüks haline geldi. Eskiden günde birkaç tane alsak bile şimdi bile almak çok zorlaştı. Fiyatlar arttı, gelirimiz yetmiyor" diyerek yaşadığı ekonomik sıkıntıyı dile getirdi.

ARTIK ELİMİZ CEMİBİZE GİTMİYOR

Ahmet Aktaş da benzer bir durumu paylaşıyor ve  "Bir zamanlar sokakta rahatça simit alırken, şimdi elimiz cebimize gitmiyor bile. Ekonomik sıkıntılar herkesi etkiliyor, simit gibi basit bir şeyi dahi almak artık lüks haline geldi" dedi.

GİDERLER SÜREKLİ ARTIYOR

Antalya'da yaşayan Fatma Aydın, "Simit almak artık hayal gibi. Evde simit yapmak daha ucuz hale geldi. Her geçen gün fiyatlar artıyor ama bizim gelirimiz artmıyor" diyerek yaşadığı ekonomik sıkıntıyı ifade etti.

EMEKLİ AÇLIKTAN ÖLECEK

Emekli olan Ramazan Soylu, "Aldığımız zaten üç kuruş maaş. Evde canımız sıkıldıdğı için çarşıya iner biraz gezer acıkınca bir simit alır çayla birlikte yerdik. Şimdi simit olmuş 12,5 lira çay olmuş 7,5 lira. Yani bir simit çayın maliyeti 20 lira. Haftasonları çarşıya inmedik desek bile aylık sadece simit çaya 440 lira harcamamız gerekecek. Bir emekli için bu rakam çok yüksek. Emekli aç aç gezsin sonra açlıktan ölsün mü?" diye sordu.

EMEKLİ DÖNERİ SİMİT

Bir başka emekli İsa Seven ise, "Emekli maaşları 10 bin lira oldu ama zaen ev kiraları da 10 bin lira. Antalya eskiden emekli şehri olarak adlandırılabilirdi ama artık emeklinin yaşayabileceği yer değil. Bir peynirli simit yemeğe kalksak 20 lira. Eskiden memur döneri olarak adlandırılan simit ne yazık ki artık günümüzde emekli döneri oldu" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK