• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 15 Temmuz 2021 17:23

Şehre sihirli dokunuş

Şehre sihirli dokunuş
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Antalya’ya sihirli bir dokunuş yapıyor. Ticaret ve turizme katkı koymak için kolları sıvayan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Amacımız kent turizmini ve ticaretini geliştirmek, kentimizin yaşam kalitesine destek olmaktır”

Antalya’nın turizminden ekonomisine kadar şehre katkı koymak adına kolları sıvayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üç önemli proje ile şehre adeta sihirli bir dokunuş yapıyor.

Şehri bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, “Strateji plan çalışmamızı tanıtırken, 2021 sezonunda güçlü bir çıkış yapmalıyız demiştim. Strateji planımıza bunun için hedefler koymuştuk. Bu hedeflerden birisi estetik dönüşümdü ve bu yönde son aylarda zor bir çalışma yürüttük, ama şehrimize güzel eserler kazandırdık.

Amacımız kent turizmini ve ticaretini geliştirmek, kentimizin yaşam kalitesine destek olmaktır. Kent turizmini ve ticaretini geliştirmenin bir yolu sanatla kentin cazibesini artırmaktır. Bir başka yolu gastronomi zenginliğidir, kentin sosyal yaşamını sanat etkinlikleriyle canlandırmaktır. En önemlisi de tarih ve doğa olmak üzere, sanat ve gastronomi zenginliklerini tanıtmaktır” ifadelerini kullandılar.

ÜÇ ALANDA YOĞUN ÇALIŞMA

Başkan Çetin, “İşte bu çerçevede üç alanda yoğun çalışmaya başlattık. Birincisi Mural Antalya’dır, kent estetiği ve cazibesi için Mural Antalya projesini başlattık.  İkincisi gastronomi projesidir, bu kapsamda restoranlarımızla gastronomi ve dijital dönüşüm çalışması başlatıyoruz.   Üçüncü proje çalışmamız ise dijital pazarlamadır” dedi.

ŞEHRİMİZİN REKLAMINI YAPACAĞIZ

“Bu kapsamda Ankara, İstanbul, Almanya ve Rusya pazarlarında dijital pazarlama çalışması başlatıyoruz” diyen ATSO Başkanı Davut Çetin, “Önümüzdeki birkaç günde internetten reklamlar başlayacak. Böylece hem iç hem dış turizmde bu önemli pazarlarda kentimizin reklamını yapacağız. Sonraki aşamada İngiltere gibi ülkelere ve diğer büyük illerimize de yöneleceğiz. Dijital pazarlamayla kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşmak mümkün, bu sezonda kent merkezine birkaç yüz bin kişi bile çeksek önemli bir katkı olur” şeklinde konuştu.

ELİMİZDE GÜÇLÜ BİR APLİKASYON VAR

“Elimizde Rota Antalya gibi güçlü bir aplikasyon var” diyen Davut Çetin, “Fraport Antalya Havalimanında billboardlarda Rota Antalya reklamını da başlattık. Rota Antalya doğal, tarihi yerleri tanıtıyordu, Rota Antalya’yı restoranlarla ve sonra kent otelleriyle zenginleştireceğiz. 

Burada bir hedefimiz daha fazla yerli ve yabancı turiste ulaşmak ve bu turisti kente çekmektir. Yıllardır turizmi çeşitlendirmeliyiz deyip durduk, bu öyle 2-3 ayda olmuyor, adım adım, emek vererek ilerliyorsunuz” açıklamasında bulundu.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ARTIRACAĞIZ

ATSO Başkanı Davut Çetin son olarak şunları söyledi: “Coğrafi işaretli ürünlerimizi artırmaya devam ediyoruz. Antalya Kabak Tatlısı ve Antalya Serpme Börek tescil kabul işlemlerini başlattık. Şimdi bunu restoranlarımıza yayma ve tanıtma zamanıdır. Bu ürünlerimizle gastronomi zenginliğimizi, restoranlarımızı tanıtacağız, restoranlarımızda dijital dönüşüm projesi başlatarak gastronomi turizmine destek olacağız.”


Haber: Yalçın KÜÇÜK


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.