• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 04 Kasım 2022 16:49

Savaş jetleri 'Acil' havalandı!

Savaş jetleri 'Acil' havalandı!
Güney Kore ve ABD'nin tatbikatı uzatma kararı almasının ardından bölgede sular iyice ısındı. Kuzey Kore yönetimi, gelişmeye "ABD ve Güney Kore ne kadar geri dönülemez ve korkunç bir hata yaptığını öğrenecek" sözleri ile tepki göstermişti.

Güney Kore ve ABD'nin tatbikatı uzatma kararı almasının ardından bölgede sular iyice ısındı. Kuzey Kore yönetimi, gelişmeye "ABD ve Güney Kore ne kadar geri dönülemez ve korkunç bir hata yaptığını öğrenecek" sözleri ile tepki göstermişti. Bu sözlerin ardından Kuzey Kore önce 6 füze denemesi yaptı ardından 180 savaş uçağı havalandırdı. Güney Kore ise 'Acil' koduyla harekete geçti

Rusya Ukrayna savaşı, Çin ile Tayvan ve Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilim derken bir bölgede daha savaş çanları çalıyor. Güney Kore ve ABD'nin ortak tatbikatı bölgede gerilimi yükseltti. Kuzey Kore, "çok tehlikeli ve yanlış bir seçim" diye nitelediği olay sonrası önce füze denemesi yaptı, ardından da 180 savaş uçağını havalandırdı. Güney Kore ise anında yanıt verdi.

Kuzey Kore'nin son günlerde art arda gerçekleştirdiği füze denemelerinin ardından bölgede yürüttükleri ortak askeri tatbikatı uzatma kararı alan ABD ve Güney Kore'ye Pyongyang'dan tehdit gibi yanıt geldi.

Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Sekreteri Pak Jong Chon yaptığı yazılı açıklamada, ABD ve Güney Kore'nin kararının "çok tehlikeli ve yanlış bir seçim" olduğunu söyledi.

KONTROL EDİLEMEZ DURUMA GETİRİYORLAR

"ABD ve Güney Kore'nin sorumsuz kararı, müttefik kuvvetlerin kışkırtıcı askeri eylemlerinin yol açtığı mevcut durumu kontrol edilemez bir aşamaya sürüklüyor" diyen Pak, "ABD ve Güney Kore, ne kadar geri dönülemez ve korkunç bir hata yaptığını öğrenecek" ifadelerini kullandı.
TATBİKATI UZATMA KARARI ALMIŞLARDI

Güney Kore ve ABDKuzey Kore'nin art arda gelen füze testlerinin ortasında son 5 yılın ilk büyük ölçekli ortak hava tatbikatına 31 Ekim'de başlamış, 5 gün sürecek tatbikatta 2 ülkeden 240 savaş uçağının yer alacağı açıklanmıştı.

Güney Kore Hava Kuvvetleri'nden dün yapılan açıklamada ise ABD ile ortaklaşa yürütülen ve bugün sona ermesi beklenen hava tatbikatının süresinin uzatılmasına karar verildiği bildirilmişti.