ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 13 Mart 2024 11:51

Ramazanda kültür sanat

Ramazanda kültür sanat

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, mübarek Ramazan ayında düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kültür ve sanatın şehre yayıldığını söyledi.

Esat Esmeray, “Ramazan ayı, sadece ibadet ve oruçla geçen bir ay olmanın ötesinde, kültür ve sanat etkinlikleriyle de renkleniyor. Müslüman dünyasının heyecanla karşıladığı bu kutsal ay, birçok ülkede çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde karşılanıyor. İftar sofralarının paylaşımıyla birlikte, kültür ve sanat etkinlikleri de Ramazan ayını zenginleştiren unsurlar arasında yer alıyor. Özellikle Türkiye gibi Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkelerde, Ramazan ayı boyunca birçok kültür sanat etkinliği düzenleniyor” şeklinde konuştu.

Esmeray, “Ramazan ayında kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, geleneksel müzik dinletileri, tiyatro gösterileri, sergi ve söyleşiler gibi birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Ayrıca çocuklar ve gençler için özel olarak düzenlenen etkinlikler de Ramazan ayının ruhuna uygun olarak şekillendiriliyor. Özellikle İslam kültürüne ait müzik ve edebiyatın tanıtımı ve yaşatılmasına yönelik etkinlikler, Ramazan ayında öne çıkıyor. Tasavvuf müziği konserleri, dini hikayelerin anlatıldığı tiyatro gösterileri ve İslam sanatının örneklerini içeren sergiler, bu dönemde sanatseverlerle buluşuyor” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında düzenlenen kültür sanat etkinlikleri, toplumun bir araya gelmesini sağlamanın yanı sıra, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük önem taşıdığını söyleyen Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, “Bu etkinlikler, insanların birbirleriyle etkileşim kurmasını ve farklı kültürleri tanımasını sağlayarak, toplumsal birlik ve beraberliği güçlendiriyor. Ramazan ayı sadece ibadet ve oruçla değil, aynı zamanda kültür ve sanat etkinlikleriyle de dolu dolu geçiyor. Bu etkinlikler, toplumların bir araya gelmesini sağlamanın yanı sıra, kültürel zenginliğin ve birbirimizi anlamanın önemli bir aracı olarak öne çıkıyor” açıklamasında bulundu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK