• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 25 Ocak 2023 23:47

Putin'in uykularını kaçıracak hamle!

Putin'in uykularını kaçıracak hamle!
Putin'in uykularını kaçıracak hamle! Biden, "Dünyanın en yeteneklisi" diyerek duyurdu

İngiltere ve Almanya'nın Ukrayna'ya tank göndermeye karar vermesinin ardından savaşın seyrini değiştirecek bir hamle de ABD'den geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tipi tank göndereceklerini duyurdu. Açıklamasında Abramsların dünyanın en yetenekli tankları olduğunu ifade eden Biden, "Putin Ukrayna'ya desteğimizin zamanla azalacağını düşündü ama yanıldı. Yanılmaya devam ediyor." dedi.

Ukrayna- Rusya arasında 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana devam eden savaşta, kritik gelişmeler peş peşe yaşandı. Almanya'nın bugün Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya göndermeye karar vermesinin ardından bir hamle de ABD'den geldi.

 

"PUTİN YANILMAYA DEVAM EDİYOR"

ABD Başkanı Joe BidenUkrayna'ya 31 adet M1 Abrams tipi tank ve 8 adet M88 tank kurtarma aracı göndereceklerini duyurdu. Biden, Abramsların "dünyanın en yetenekli tankları" olduğunu belirterek, 31 Abrams tankının Ukrayna'nın stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını söyledi. ABD'nin, Ukrayna birliklerini en kısa sürede eğiteceğini söyleyen Biden, "Tankları için yedek parça ve bakım desteği de vereceğiz. Putin Ukrayna'ya desteğimizin zamanla azalacağını düşündü ama yanıldı. Yanılmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

ABD'den Putin'in uykularını kaçıracak hamle! 31 adet Abrams tankı Ukrayna'ya gönderilecek

ABD, UKRAYNALI ASKERLERE EĞİTİM VERECEK

Yetkililer, ABD'nin, Ukrayna askerleri için tankların nasıl kullanılacağına, bakım ve idamesine dair kapsamlı bir eğitim programı hazırlayacaklarını dile getirerek, söz konusu teminatın bu nedenle zaman alabileceğini ifade etti. Ukraynalı askerlerin Ukrayna dışında bir yerde eğitileceğini kaydeden yetkililer, eğitimin nerede yapılacağına dair bilgi paylaşmadı.