• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 21 Aralık 2022 17:41

Putin 'durdurulamaz' füzelerini sahaya sürüyor!

Putin 'durdurulamaz' füzelerini sahaya sürüyor!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, 'durdurulamaz' olarak tanıtılan füzelerin savaşta kullanılacağını açıkladı.

 Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, 'durdurulamaz' olarak tanıtılan füzelerin savaşta kullanılacağını açıkladı. Putin zirkon hipersonik füzelerinin ocak ayında, Ukrayna güçlerine karşı kullanılacağını belirtti. 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyon 24 Şubat'tan beri devam ediyor. ABD'nin Ukrayna'ya patriot hava savunma sistemi verebileceğini belirtmesinin ardından bölgede tansiyon daha da yükseldi. Rusya patriotların verilmesi durumunda öncelikli hedef olacaklarını açıklamıştı. Patriotların bugün ABD'ye ziyarette bulunan Zelenskiy-Biden görüşmesi sonrası yapılacak açıklama sonrasında duyurulması planlanıyor.

'DURDURULAMAZ' FÜZELER SAHAYA SÜRÜLÜYOR

Bu gelişme sonrasında açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin daha önce ‘durdurulamaz’ olarak tanıttığı zirkon hipersonik füzelerinin ocak ayında savaşta kullanılacağını açıkladı.

'DÜNYANIN HER YERİNDEKİ NOKTAYI VURABİLİYOR'

Putin, 2018'de yaptığı konuşmasında hipersonik füzelerin bin kilometre menzilde denizde ve karadaki hedefleri vurabildiğini açıklamıştı.

Füzeyi 'Durdurulamaz' ve 'yenilmez' olarak tanımlayan Putin, yeni silahları ile dünyanın neredeyse her noktasını vurabileceklerini ve ABD yapımı bir füze kalkanından kurtulabileceklerini belirtmişti.