• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ekim 2022 12:46

MİT'ten nokta operasyon!

MİT'ten nokta operasyon!
MİT'ten nokta operasyon! Terör örgütü PKK'nın sözde lojistik sorumlusu yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği başarılı operasyonda PKK/KCK'nın sözde lojistik sorumlularından "Çiyager Mamhuri" kod adlı Çekdar Kaya'yı yakalayarak Türkiye'ye getirdi.

PKK terör örgütüne yönelik güvenlik güçlerinin operasyonları aralıksız devam ederken, Milli İstihbarat Teşkilatı, örgütün lojistik ağına yönelik başarılı bir operasyon daha gerçekleştirdi.

PKK/KCK kırsal kadrolarına 2015'te katıldıktan sonra, 2016'da Kuzey Irak Gare bölgesinde faaliyet yürüten, 2017'de de örgüt tarafından Sincar'da görevlendirilen Çiyager Mamhuri kod adlı Çekdar Kaya MİT'in saha ajanları tarafından takibe alındı.

LOJİSTİK SORUMLULARINDAN

Sincar'da bulunduğu süre içerisinde PKK/KCK'nın Sincar Hanesor'daki sözde birliğinde keskin nişancı olarak faaliyet yürütün ve son olarak PKK'nın Sincar Lojistik sorumlusu olan Çekdar Kaya'ya yönelik operasyon düzenlendi. Örgüt üyesi MİT tarafından yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

SÖZDE GARA SAĞLIK SORUMLUSU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan MİT, dün Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'nın sözde Gara Sağlık Sorumlusu 'Kendal Pirsus' kod adlı Ökkeş Deveri ve koruması etkisiz hale getirmişti.

"Kendal Pirsus" kod adlı terörist Deveri, PKK terör örgütü yönetimince 2021 yılında Irak'ın kuzeyindeki Gara'da sözde sağlık komitesi sorumlusu olarak görevlendirilmişti.