• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 10 Ekim 2022 12:42

Kiev'de peş peşe patlamalar!

Kiev'de peş peşe patlamalar!
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu sabah saatlerinde art arda patlamalar yaşandı. Kiev sokakları kan gölüne dönerken cansız bedenler yollara savruldu. Ukrayna lideri Zelenskiy ise saldırıların kasıtlı olduğunu ifade ederek halka sığınaklarda kalma çağrısında

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de art arda patlamalar yaşandı. Ukrayna yönetiminden alınan bilgilere göre Başkent'te 4 patlama meydana geldi. Konuyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulunan Ukrayna lideri Zelenskiy, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" sözlerine yer verdi. İlk belirlemere göre patlamada 8 kişi öldü, 24 kişi ise yaralandı.

ROKETLERDEN BİRİ ZELENSKİY'NİN OFİSİNİN OLDUĞU SOKAĞA DÜŞTÜ

Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenskiy'nin ofisi de bu bölge bulunuyor.

11 ÖNEMLİ ALTYAPI TESİSİ HASAR GÖRDÜ

Ukrayna Başbakanı Denys Shmygal, Pazartesi günü Rus hava saldırılarında sekiz bölgede ve başkent Kiev'de 11 altyapı tesisinin hasar gördüğünü söyledi. Shmygal, Telegram mesajlaşma uygulamasında "Saat 11.00 (0800 GMT) itibarıyla sekiz bölgede ve Kiev kentindeki 11 önemli altyapı tesisi hasar gördü. Artık bazı alanlar kesildi. Işık, su temini ve iletişimin geçici olarak kesintiye uğramasına hazırlıklı olmak gerekiyor." dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Yaşananlarla ilgili Türkiye'den de bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili, "Bu sabah (10 Ekim) Ukrayna'nın bazı şehirlerine yönelik saldırıların ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunmuştur" dedi.

İNGİLTERE'DEN TEPKİ

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Rusya'nın Pazartesi günü Ukrayna'nın sivil bölgelerine füze ateşlemesini "kabul edilemez" olarak nitelendirdi. Cleverly, Twitter'da "Rusya'nın Ukrayna'nın sivil bölgelerine füze fırlatması kabul edilemez" dedi.

KİEV'DEN SONRA ODESSA'DA DA PATLAMA

UkraynaKiev'deki patlamaların şokunu yaşarken Lviv ve Dnipro'da da patlama seslerinin yükseldiği açıklandı. Odesaa bölgesi valisi Maksim Marşenko da Telegram üzerinden bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Hava savunma sistemlerimiz 3 Rus füzesini ve 5 kamikaze İHA'sını imha etmeyi başardı" denildi. Bölgede yaşayanların tehlike geçene kadar sığınaklarında kalmaları istendi.

Son dakika | Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar! Füzelerin düştüğü yerlerden korkunç görüntüler

10 FÜZEDEN 3'Ü İMHA EDİLDİ

Ukrayna'nın güneyindeki Mykolayev şehrinin de çok sayıda füze ile sarsıldığı açıklandı. Bölge valisi Vitali Kim, Telegram üzerinden, "Hava savunma güçlerimiz 10 füzeden 3'ünü imha etmeyi başardı. Saldırı devam ediyor. Üçüncü dalgada 47 füze fırlatıldı" dedi.

Son dakika | Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar! Füzelerin düştüğü yerlerden korkunç görüntüler

"RUSYA BİZİ SİLMEYE ÇALIŞIYOR"

Halkına dikkatli olma çağrısı yapan Zelenskiy ayrıca, "Rusya bizi yeryüzünden silmeye çalışıyor" dedi.

Son dakika | Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar! Füzelerin düştüğü yerlerden korkunç görüntüler

HALK SIĞINAKLARA SIĞINDI

Sabahın erken saatlerinde okula giden çocukların da okul binalarının bodrum katlarına ve sığınaklarına sığındığı açıklandı. Kiev genelinde saldırıların ardından metro seferleri durduruldu. Çok sayıda Ukraynalı metro istasyonlarına akın etti.

Son dakika | Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe patlamalar! Füzelerin düştüğü yerlerden korkunç görüntüler

"UKRAYNA'YI DEVİREMEYECEK"

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba da saldırı sonrasında çok sert açıklamalarda bulundu. Kuleba, "Putin füzelerle konuşan bir terörist" ifadesini kullandı. Kuleba, "Çok sayıda Rus füzesi Ukrayna'yı vurdu. Putin'in tek taktiği barışçıl Ukrayna şehirlerine terör salmaktır fakat Ukrayna'yı deviremeyecek" dedi. Twitter üzerinden mesajlarını paylaşan Kuleba, "Bugünkü olaylar, Putin'le barışçıl yollarla konuşmak isteyenlere bir yanıt oldu. Putin, füzelerle konuşan bir terörist" dedi.