• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 13 Aralık 2022 14:30

Memleket Partisi’nden çocuk gelin tepkisi!

Memleket Partisi’nden çocuk gelin tepkisi!
Geçtiğimiz günlerde Türkiye gündemini sarsan konuya dair Memleket Partisi (MP) Antalya İl Başkanı Hasan Yalçın yaptığı basın toplantısında 6 yaşında evlendirilen çocuk gelin hakkında açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye gündemini sarsan konuya dair Memleket Partisi (MP) Antalya İl Başkanı Hasan Yalçın yaptığı basın toplantısında 6 yaşında evlendirilen çocuk gelin hakkında açıklamada bulundu.

Memleket Partisi Antalya İl Başkanı Yalçın, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. hakkında il başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında hiçbir vicdanın, hiçbir siyasi görüşün bu rezaleti savunamayacağını söyledi. Başkan Yalçın, konuya ilişkin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “H.K.G’nin savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde ortaya çıkan skandal vicdanları derinden yaraladı. Şikayet dilekçesinde 6 yaşından itibaren resmi nikahı olana kadar her gün tecavüze uğradığını ifade eden, daha oyun çağındayken yıllarca cinsel istismara maruz kalan ve “Dini nikah yapılmıştır.” savunmasıyla normalleştirilmeye çalışılan bu akıl almaz trajedi karşısında sessiz kalınması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Yalçın yaptığı açıklamanın devamını şu cümlelerle getirdi; “Bu olaylara zamanında “Kovuşturmaya yer yoktur.” kararı veren savcıların da, olayın üstünü kapatmaya çalışan kolluk kuvvetlerinin de, kemik yaşına ilişkin rapor düzenleyen hekimlerin de kısaca bu olayda sorumluluğu bulunan herkesin yargı önünde hesap vermesini istiyoruz.  Bu tarikat ve cemaatlerin  kontrol altına alınması ve bu rezaletlere karışanlardan hesap sorulması için daha ne yaşanmasını bekliyorsunuz? “Dinen caizdir.” yalanlarıyla 6 yaşındaki çocukların gelin edildiği, dedesi yaşındaki sapık tarikat şeyhlerine adeta bir köle gibi sunulmasına üç beş oy almak için kulaklarınızı mı tıkayacaksınız? İnsanlık tarihinde bir hayvanın yavrusuna tecavüz ettiği görülmemiştir.  Ancak son yıllarda ülkemizde bu sapık yaratıklar göz yuman yönetim zafiyeti ile cesaret kazanmışlardır ve her türlü rezillikleri yapmaktan geri durmamışlardır. 21. yüzyılda dünya uzay madenciliği, kuantum ve nanoteknoloji ile aya seferler düzenlemek için rekabet ederken, Türkiye’de tarikat şeyhlerinin 6 yaşındaki çocuklara tecavüz ederek evlenmesini konuşmaktan utanç duyuyoruz. İslamiyete en büyük zararı bu sapıkların verdiğini kimse unutmasın” dedi.

 “Gençlerimizin istismara uğramasına, izin vermeyeceğiz.”

Başkan Yalçın, yaptığı konuşmada çocukların geleceği ile alakalı sözlerini de dile getirdi. Başkan Yalçın; “Biz haberleri açtığımızda bu rezaletleri artık duymak istemiyoruz. Artık gençlerimizin özgürce yaşayabileceği, çocukken istismara uğramaktan korkmayacağı bir gelecek istiyoruz. Türkiye’nin çözmesi gereken onca sorun varken biz hala yerimizde saymak istemiyoruz. Tarımı, üretimi, sanayiyi, uzay madenciliğini konuşmak varken çocuk tecavüzlerini, çocuk evliliklerini konuşmak istemiyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Yaşadığımız bu utanç dolu günlerden bizleri gençlerimiz kurtaracaktır Gençlerimizi hiçbir cemaat ve tarikatın yurduna muhtaç etmeyeceğiz. Hiçbir yavrumuzun o yurtlarda tecavüze uğramasına, geçtiğimiz aylarda Antalya’daki gibi kafasının kesilerek katledilmelerine izin vermeyeceğiz. TOKİ’nin ilk işi sadece öğrenci yurtları yapmak olacak” dedi.

 

Ayşem SİCİM – Büşra BOĞAOĞLU