ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 07 Şubat 2024 10:54

Konser turizmi revaçta

Konser turizmi revaçta

Turizmciler sürekli olarak Antalya'da turizmin 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi gerektiğini dile getirirken konser turizmi gündeme geldi.

Birçok ülke, uluslararası tanınmış sanatçıların katıldığı ve eserlerini muhteşem gösterilerde sergilediği sanat galaları düzenlemenin çeşitli yol ve yöntemleriyle tatilcileri çekmek için sanatı bir yöntem olarak kullanmaya başladı.

Bir konser veya festivali izlemek için uluslararası seyahat etmeye en istekli Alman müzikseverler İspanya'dan gelen gezginler en çok canlı müzik etkinliği için seyahat ederken destinasyonu da keşfetmeye oldukça istekli.

Müzik de seyahat gibi zihni genişletir, yeni ufuklar açar ve yeni perspektifler sundu. 2023 yılında konser ve festival katılımlarında yaşanan patlamayla birlikte birçok kişinin bu yıl bu ikisini birleştirmek istediğini ortaya koyuyor. 2024'e girerken bu eğilimin hızlanması ve pek çok Avrupalı gezginin
sevdikleri sanatçıları turnede takip etmeyi planlaması bekleniyor.

Dört Avrupa pazarında gerçekleştirilen yeni bir araştırma projesi, İspanyolların yaklaşık yüzde 49'unun daha önce bir konser veya festivale katılmak için seyahat ettiğini evden uzakta en az bir gece geçirdiğini, İngilizlerin yüzde 48'inin, Almanların yüzde 44'ünün ve Fransızların yüzde 34'ünün seyahat ettiğini ortaya koyuyor. İlginç bir şekilde, Alman müzikseverler uluslararası seyahat konusunda en maceraperestler olarak öne çıkarken, İspanyol gezginlerin yüzde 11'i, Britanyalıların yüzde 9'u ve Fransız gezginlerin sadece yüzde 7'si ile karşılaştırıldığında, yüzde 18'i bir konser için yurtdışına gitti. 

AKTOB konser turizmine dikkat çekerken, sanat etkinlikleri, festivaller, konserler nedeni ile farklı şehirlere ve ülkelere ziyaret gerçekleştiren sanat severler, etkinliklerin gerçekleştiği destinasyonlarla bağ oluşturması mümkün olabildiğine dikkat çekti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK