ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 07 Şubat 2024 10:51

Velileri düşündüren tablo

Velileri düşündüren tablo

Son dönemde ülkemizde hemen her ürüne yapılan zamlar, velilerin ekonomik yükünü artırmış durumda. Bu ekonomik sıkıntılar, özellikle velilerin çocuklarını okula gönderirken harçlık verme konusunda karşılaştıkları zorlukları beraberinde getiriyor. Pahalanan temel ihtiyaçlar ve zamlar, eğitim giderlerini de etkileyerek aileleri sıkıntıya sokuyor.

Zamların etkisiyle artan ekonomik zorluklar, velileri çocuklarına ayırdıkları harçlık konusunda zorlamaya devam ediyor. Çocukların okul ihtiyaçları, ders kitapları ve kırtasiye malzemelerindeki yüksek fiyatlar, aileleri maddi sıkıntıya sokuyor. Veliler, ekonomik zorluklara dikkat çekerek, öğrencilere yönelik desteklerin artırılmasını ve eğitim harcamalarının daha erişilebilir hale getirilmesini talep ediyor.

ÇOCUĞA YETERLİ HARÇLIK VERİLEMİYOR

Veliler, çocuklarının eğitimine olan katkılarını sürdürmekte zorlanıyor. Artan fiyatlar nedeniyle temel ihtiyaçlara yetişmekte zorlanan aileler, okula gönderilen çocuklarına ayırabilecekleri harçlık miktarında kısıtlamalarla karşılaşıyor. Birçok veli, ekonomik zorluklar nedeniyle çocuklarına yeterli harçlık sağlayamamanın duygusal ve maddi zorluklarını yaşıyor.

Emine Yılmaz (38) isimli vatandaş, "Her şeyin fiyatı arttı, market alışverişleri bile zorlaştı. Çocuğuma ayırdığım harçlık miktarını azaltmak zorunda kaldım. Bu durum beni üzüyor, çocuğumun eksik kalmamasını istiyorum" dedi.

Mehmet Aktaş (42) isimli vatandaş, "Zamların eğitim harcamalarına etkisi büyük. Kitaplar, kırtasiye malzemeleri derken çocuğuma ayırdığım harçlık miktarını düşürdüm. İnşallah bu ekonomik sıkıntılar bir an önce çözülür" ifadelerini kullandı.

Ayşe Demir (35) isimli vatandaş, "Öğrencilere yönelik destekler artırılmalı. Harçlıklarımız yetmiyor, aynı zamanda ders kitapları, kırtasiye malzemeleri de pahalı. Çocuklarımızın eğitimine daha fazla katkıda bulunabilmemiz için destek bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Adil Çilenger (29) isimli vatandaş, "Çocuğumuz ilkokula gidiyor ve servis ücretleri pahalı olduğu için işe giderken motosikletle ben bırakıyorum. Çocuğun okulda yiyebilmesi için beslenme çantası koymaya çalışıyoruz. Evde ne varsa koyuyoruz. Harçlık da vermek istiyoruz ama verdiğimiz 10-20 liraya okul kantininde çocuğumuzun yiyebileceği bişey yok ki" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK