• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 22 Nisan 2024 10:28

Koltuktan eden seçim

Koltuktan eden seçim

Türkiye Muhtarlar Federasyonu ve Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Kızıltoprak Mahalle muhtarlık seçimini kaybedince genel başkanlıktan da oldu.

30 YILLIK MUHTARLIK SONA ERDİ

31 Mart yerel seçimlerinde her ne kadar gözler belediyelerde de olsa muhtarlık seçimlerinde de ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Sürpriz denilebilecek bir sonuç da Kızıltoprak Mahallesi'nde çıktı. Aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Federasyonu ve Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı da olan Mustafa Yılmaz seçimleri kaybedince hem muhtarlıktan hem Federasyon Genel Başkanlığından hem de Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanlığı görevlerinden oldu.

KOLTUĞUNA HENÜZ OTURAMADI

Kızıltoprak Mahalle Muhtarlığı seçimlerini Alim Kuş muhtarlık koltuğuna henüz oturamadı çünkü oturacak ne koltuğu ne masası var. İddiaya göre; tam 30 yıldır Kızıltoprak Mahalle Muhtarlığı görevini yürüten Mustafa Yılmaz muhtarlık binası içerisindeki malzemeler için yeni seçilen muhtar Alim Kuş'tan 125 bin lira istedi. Yapılan görüşmelerde her ne kadar rakam 60 bin liraya kadar düşse de anlaşma olmadı ve muhtarlık binası boş olarak teslim edildi.

KAYMAKAMLIK DEVREYE GİRDİ

Muhtarlıklardaki malzemeler ile ilgili herhangi bir demirbaş malzeme listesi bulunmadığı için Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Alim Kuş da herhangi bir talepte bulunamadı. Yaşanan olay ile ilgili Muratpaşa Kaymakamlığı'nın da devreye girdiği dile getirilirken alt kademe belediyelerde muhtarlıkların demirbaş listesi bulunduğu ifade edildi.

BÜYÜKŞEHİR Mİ VERDİ?

31 Mart yerel seçimlerinde sandıktan birinci olarak çıkan Alim Kuş muhtarlık binasını dört duvar ve bir kapı ile teslim alırken muhtarlık binasındaki masa ve dolapların 2015 yılında Menderes Türel'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediye tarafından yapıldığı ileri sürülüyor. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde tüm muhtarlara bilgisayar verildiği ifade ediliyor. 

30 YILDA KÖYDEN MODERNE ÇEVİRDİK

30 Yıllık muhtarlığı 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile sona eren Mustafa Yılmaz ise sosyal medyadan yayınladığı mesajında Kızıltoprak'ı 30 yılda köy görüntüsünden çıkartarak modern bir mahalle haline getirdiklerini söyledi. 

Kendisi ile birlikte 30 yıl süresince görev alan azalara ve kendisini destekleyen mahalle halkına teşekkür eden Mustafa Yılmaz, "Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışarak her zaman mahallemiz için en iyisini yaptırdığıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK