• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 22 Nisan 2024 10:27

Korsana karşı mücadele sürüyor

Korsana karşı mücadele sürüyor

Korsan taksilere yönelik olarak Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda son 18 günde 30 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Emniyet Müdürlüğü Trafik birimleri koordinesinde, ilgili Sivil Toplum Kuruluşları ve taksici esnafının da desteği ile gerçekleştirilen denetimler neticesinde 2022 yılında 435, 2023 yılında 534 ve 2024 yılı ilk üç ayında 299 korsan taşımacılık yapan araç yakalandı.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Valimiz Sayın Hulusi Şahin'in de talimatları gereği; Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizde mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlarken vatandaşlarımızın can güvenliğini hiçe sayıp “Korsan Taşımacılık” yaparak Devleti vergi yönünden zarara uğratan kişi ve organizasyonlara yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecektir" denildi.

 

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan denetimlerden dolayı yetkililere teşekkür etti. Başkan Alkan, "Antalya İl Emniyet Müdürümüz Sayın Orhan Çevik’e yapmış olduğumuz ziyaretimizde, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak Korsanla Mücadele Çalışmalarımız kapsamında Mülki Amirimiz Antalya Valimiz Sn.Hulusi Şahin'in talimatları ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün titiz çalışmaları sonucu Antalya'da korsana geçit vermiyoruz" dedi.

VERGİ KAYBINA NEDEN OLUYOR

Başkan Alkan, "Hem vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan hem de devletimizin milyonlarca lira vergi kaybına neden olan korsan taşımacılık ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu bağlamda korsan taksicilikle mücadelemizde destekleri ve titiz çalışmalarından dolayı, başta Sayın Valimiz Hulusi Şahin olmak üzere, İl Emniyet Müdürümüz Orhan Çevik, Jandarma Alay Komutanımız Tarık Hekimoğlu ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüze, Esnafımıza destek ve duyarlılıkları için minnettarız" ifadelerini kullandı.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, "Oda ve esnafımızın destekleriyle Antalya'nın güvenliği için çalışmalarınızı sürdüreceğinizi belirtmek de bizim için çok anlamlı ve kıymetli" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK