• SUR YAPIIIIIII
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 11 Eylül 2023 10:57

Kır düğünleri revaçta

Kır düğünleri revaçta

Geleneksel düğünlerin yerini almaya başlayan kırsal düğünler, son dönemlerde büyük ilgi görmeye devam ediyor. Çiftler, doğal güzelliklere sahip açık alanlarda veya köylerde düzenlenen bu tür düğünlerin benzersiz cazibesine kapılıyor.

Kır düğünlerinin en büyük sıkıntısı ulaşım olurken Antalya’da kısa bir süre önce faaliyete geçen Serra Park konumu itibari ile bu sorunu da ortadan kaldırıyor. Fotoğraf sanatçısı Yılmaz Çamkesen’e ait olan mekanda gelin-damat fotoğrafları da burada özel fotoğraf platosunda çekilebiliyor.

Agora AVM’nin hemen arkasında bulunan ve otopark sorunu bulunmayan Serra Park’a tramvay ile de ulaşım mümkün olabiliyor. Yaklaşık bin kişilik düğünlere ev sahipliği yapabilen Serra Park’ta gelin ve damatın yanısıra davetliler için de her ayrıntı düşünülmüş durumda.

Davetliler kırmızı halıdan geçerek alana ulaşırken istenilmesi durumunda yemekli düğünler ve toplantılar da gerçekleştirilebiliyor.

Fotoğraf platosu bölümü ile fotoğraf sanatçısı Yılmaz Çamkesen ilgilenirken Serra Park bölümü ile oğlu Ersin Çamkesen ilgileniyor. Bir aile şirketi olan ve aile ortamında işletilen Serra Park’ta kırsal düğünler, yerel gelenekleri ve kültürel değerleri korumanın ve yeniden canlandırmanın bir yolu olarak görülüyor.

Kır düğünlerine farklı bir soluk getirmek istediklerini dile getiren Ersin Çamkesen, kış mevsimi ile ilgili de çalışmalarının olduğunu ve kapalı alanın ölçülerini genişleteceklerini dile getirirken misafirlerin Serra Park’a gelirken içlerinin rahat olmasını istedi.

 

Ersin Çamkesen, “Kırsal düğünler, muhteşem doğal manzaraların ortasında gerçekleşir. Bu, çiftlere ve davetlilere yeşil çimlerin, temiz havanın ve doğanın tadını çıkarma fırsatı sunar.Şehirdeki karmaşık düğün organizasyonlarına kıyasla, kırsal düğünler daha sakin bir ortamda gerçekleşir. Düşük tempolu bir çevrede düğün yapmak, çiftlere daha fazla rahatlık sağlayabilir.Şehirdeki düğünler genellikle yüksek maliyetli olabilirken, kırsal düğünler daha ekonomik bir alternatif sunabilir. Daha düşük masraflar, çiftlerin düğün bütçelerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olabilir. Ahşap dekorasyonlar, doğal çiçekler ve rustik ayrıntılar, bu düğünleri özel kılıyor” ifadelerine yer verdi.

Ersin Çamkesen, sadece düğün değil Serra Park’ta her türlü organizasyonun yapılabildiğini aktardı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK