• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 11:14

Kesme altına rağbet arttı

Kesme altına rağbet arttı

Son dönemde piyasada gram ve çeyrek altında yaşanan sıkıntılar nedeniyle yatırımcının ve vatandaşın tercihi değişti.

Piyasada ‘kesme altın’ olarak bilinen altınlara ilgi arttı. Peki kesme altın almak avantajlı mı? Kesme altın alan bir vatandaş satacağı zaman sorun yaşıyor mu? Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, 26. Grup Kuyumculuk, Mücevher ve Saat Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ömer Gilan, kesme altının her türlü suistimale açık olduğunu hatırlatıyor, güvenilir yerden alınan sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi konusunda vatandaşı uyarıyor.

VATANDAŞIN RERCİHİ DEĞİŞTİ

Altının dünyanın en iyi yatırım araçlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Ömer Gilan, "Altına yatırım yapacaklar, altın alacaklar kesinlikle güvendikleri yerlerden altın almalarını öneriyoruz" dedi.

Piyasada çeyrek ve gram altın bulmuk zorlaşırken kesme altın denilen altına rağbet arttı. Ömer Gilan, "Ülkemizdeki altın rezervlerindeki sıkıntılardan dolayı vatandaşlarımız altın bulmakta biraz zorluk çekiyor. Altın az olduğu için ve karaborsaya düştüğü içen fiyatlar yüksek tutuluyor. Dolayısı ile insanlar işçiliksiz dediğimiz ve üreticilerin yarı mamül diye nitelendirdiğimiz kesme altına yöneldi. Kesme altın dediğimiz bir kilogram külçe altının silindirden geçirilerek, uzatılarak makasla kesilerek üretimde kullanılan parçalara kesme altın diyoruz. Şimdi bunu vatandaş da alıp yatırım yapmaya başladı" ifadelerini kullandı.

BİZ TAVSİYE ETMİYORUZ

Kesme altının üzerinde herhangi bir ibare olmadığı için suistimale açık olduğunu belirterek vatandaşı uyaran Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, 26. Grup Kuyumculuk, Mücevher ve Saat Meslek Komitesi Meclis Üyesi Ömer Gilan, "Bu tip altın profesyonellerin alıp işlediği ürünlerdir. Vatandaş da gram altın ya da çeyrek altına ulaşamadığı için alıyorlar ama biz bunu kuyumcular olarak çok tavsiye etmiyoruz. Çünkü az evvel de dediğimiz gibi suistimale çok açık ürünler. Üzerinde altın olduğunu belirten herhangi bir işaret yok. Dolayısı ile herhangi bir garantisi de yok bunun. Daha düşük ayar çıkma şansı var. Altın çıkmama şansı var. İlla alacak olan vatandaşlarımız var ise de güvendikleri yerlerden almalarında fayda var" açıklamasında bulundu. 

Altının doğru bir yatırım aracı olduğunun altını çizen Ömer Gilan, ülkelerin dahi stoklarını altınla doldurduğunu söyledi. 

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK