• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 08 Mayıs 2024 10:55

17. Coğrafi işaret

17. Coğrafi işaret

Antalya'nın Alanya ilçesinin yöresel içeceklerinden fıstıklı limonata, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından (TÜRKPATENT) tescillendi ve coğrafi işaret aldı. 

MUTFAK KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ

Haberi Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır ve Alanya Belediyesi duyurdu. ATB Başkanı Ali Çandır sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile duyuru yaparken “Alanya Fıstıklı Limonata Coğrafi İşaret ile tescillendi. Antalya’mızın 17. Coğrafi İşaretli ürünü olan Alanya Fıstıklı Limonata’nın tescili hayırlı olsun.  Alanya ilçemizin mutfak kültüründe ve geleneklerinde önemli yeri bulunan  ürünümüzün tescilini yaptıran Alanya Belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

SOFRALARIN KARAKTERİK İÇECEĞİ

Alanya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, fıstıklı limonatanın Alanya sofrasının önemli bir içeceği olduğu belirtildi.

Fıstıklı limonatanın Alanya Belediyesi'nin girişimleriyle tescilli lezzet haline geldiği belirtilen açıklamada; “Bilindiği üzere, 'fıstıklı limonata', Alanya'da sünnet, nişan ve söz merasimlerinin yanı sıra misafir ağırlamalarında sıkça ikram edilen, geçmişten bu yana Alanya sofralarının karakteristik içeceği. Bu niteliğiyle 'fıstıklı limonata' tarifi, soyut kültür hafızasını ve mutfak kültürünü korumak adına yapılan çalışmalar kapsamında Alanya Belediyesi'nce yapılan müracaatla koruma altına alındı. Tescilli tarife uygun fıstıklı limonata satışı yaptığını belgelendirmek isteyen işletmelerin Alanya Belediyesi'ne müracaat etmeleri bekleniyor” açıklamasında bulunuldu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK