• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 09 Nisan 2024 20:58

‘Kazanımlar ve kayıplar iyi okunmalı’

‘Kazanımlar ve kayıplar iyi okunmalı’

31 Mart yerel seçimlerinin geride kaldığını hatırlatan Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, “Her seçimin olduğu gibi bu seçimin de elbette kazanan ve kaybedenleri olmuştur. Kazanan, milletin iradesidir. Seçimi kazanan bütün büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarını, meclis üyelerini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Sandıktan çıkan sonuca herkes saygı duymalı, verilen yetkiyi de yapılan uyarıyı da iyi okumalıdır” dedi.

ÇALIŞAN KESİM HAK ETTİĞİNİ ALMALI

“Bu seçim sonuçları göstermiştir ki, hiçbir yetki sonsuz değildir. Ve hiçbir başarı mutlak değildir” diyen Ünal Hisarkaya, “ Seçimi kazanan belediye başkanlarının ve siyasi partilerin akıllarından çıkarmaması gereken bir sonuç ise, millet iradesine kayıtsızlık ve sorunlarına duyarsızlık, sandıklarda oy olarak tecelli etmektedir. Milletimizin kendilerine verdiği yetki ve kredi, sonsuz değildir. Seçim sonuçlarının hemen ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı, “Ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek popülist adımlardan uzak durduk. Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını, yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız.” Açıklamasını önemsiyoruz.  Zira, seçimden önce milletimizin alım gücü düşmüş, vergilerle aylık gelirleri erozyona uğramış, emeklilerimiz zor bir dönem geçirmiştir. Uygulanan ekonomik politikaların başarıya ulaşmasıyla, kamu görevlileri ve emeklilerimiz başta olmak üzere çalışan kesimin milli gelirden hak ettiği payı almasını umut ediyoruz. Milletimizin beklentisi bu yöndedir” ifadelerini kullandı.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYELERİNDE DÜZENLEME

Seçimler bitip gerçek gündemimize döndüğümüze göre, seçimden önce sözleri verilen düzenlemeler öncelikli olarak hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Hisarkaya, “Bunlardan en acil olanı ise, toplu sözleşme ikramiyesinde yapılacak düzenlemedir. Kamu görevlilerinin mali kayıp yaşamasının önüne bir an önce geçilmeli, bu yöndeki yasal düzenleme ivedilikle hayata geçirilmelidir. İkinci gündem konusu ise, 3600 ek gösterge konusunda verilen sözlerin hayata geçirilmesi olacaktır. Yılan hikayesine döndürülen ve sürekli reforma muhtaç bırakılan süreç, eksiksiz olarak tamamlanmalı, kamu görevlilerinin beklentileri karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

Hisarkaya son olarak, “Seçimsiz geçecek dönemin milletin beklentilerinin karşılandığı, alım gücünün yükseltildiği, temel hak ve özgürlüklerle demokratikleşme hamlelerinin tamamlandığı, ekonomi ve dış politikada istikrarın yakalandığı bir dönem olmasını diliyor, seçim sonuçlarının tekrar ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi.