ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 04 Nisan 2024 10:57

KAZANANLAR VE KAYBEDENLER

KAZANANLAR VE KAYBEDENLER

31 Mart yerel seçimlerinde ilginç sonuçlar da ortaya çıktı. AK Parti mevcut belediye başkanlarını aday göstermediği Aksu’da yenilgi alırken MHP bir mevcut belediye başkanını aday göstermediği Korkuteli’ni kaybetti. CHP ise mevcutta gösterdiği Kumluca’yı kaybetti.

AK PARTİ KENDİ Mİ KAYBETTİ?

AK Parti’de iki dönem seçim kazanan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin aday gösterilmezken yerine Durmuş Kaan Şahin aday gösterildi. Ancak seçimi CHP adayı İsa Yıldırım oyların yüzde 54.75’ini alarak seçimin galibi olurken Cumhur İttifakı adayı Durmuş Kaan Şahin yüzde 34.09 oy alabildi. Kısa bir süre öncesine kadar AK Parti’de olan Serik’te başkan Enver Aputkan AK Parti’den istifa etmişti. Serik’te CHP adayı Kadir Kumbul ipi göğüslerken Cumhur İttifakı adayı Veli Vural yüzde 27.05 oy alabildi.

MHP İKİ BELEDİYE KAYBETTİ

MHP’de ise mevcut belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek’i Korkuteli’nde yeniden aday göstermemişti. İşlek’in yerine Sadık Önal aday olurken seçimin galibi CHP adayı yüzde 47.15 ile Saniye Caran oldu. Alanya’da da Adem Murat Yücel ile devam eden MHP burada da zafere ulaşamadı. AK Parti’de mevcut başkan ile devam edilen Kaş’ta Mutlu Ulutaş seçimi kaybeden taraf olurken yine aynı şekilde Akseki’de de mevcut başkan İbrahim Özkan ile devam edilmiş ama Akseki’de de seçimi kaybetti. 

CHP’DE DURUM NE OLDU?

CHP kanadına bakıldığında ise Konyaaltı’nda mevcut başkan Semih Esen ile devam edilmezken yerine Cem Kotan aday gösterilmişti. Cem Kotan oylatın yüzde 53.77’sini alarak yeni başkan oldu. CHP, Konyaaltı’nda olduğu gibi Döşemealtı’nda mevcut başkan Turgay Genç ile yola devam edilmezken yerine aday gösterilen Menderes Dal yüzde 43.77 ile zafere ulaşan isim oldu. CHP’de mevcut ile devam edilen ama kaybeden tek isim Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu oldu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK