• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 27 Eylül 2023 12:02

Kaza sonrasında bunlara dikkat!

Kaza sonrasında bunlara dikkat!

Antalya’da tatilcilerin ve iş seyahatinde olanların sıklıkla tercih ettiği kiralık araçlar, her ne kadar konforlu olsa da trafik kazaları gibi istenmeyen durumlarla karşılaşma riskini taşıyor. Kiralık araçla kaza yaptığınızda izlemeniz gereken yol hakkında sigortacı Veli Genç, Ahmet Borcak ve Bayram Gökce önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Kiralık araçla kaza yaptığınızda, aklınızda bulundurmanız gereken ilk adım güvenliği sağlamak olması gerektiğini belirten Veli Genç, “Eğer kaza sonucu aracınız kullanılamaz hale geldiyse, aracı trafikten uzak bir yere çekmeye çalışın ve gerekli güvenlik önlemlerini alın. Bu sırada emniyet kemerlerinizi takmış olduğunuzdan ve araç içinde tehlike yaratmayacak şekilde beklediğinizden emin olun” dedi.

Genç, “Ardından, kazayı derhal 112 Acil Hattı’na bildirin ve gerektiğinde polis veya jandarma çağırın. Kaza yerinde güvende olduğunuzdan emin olduktan sonra, diğer sürücü ile kimlik, sigorta ve iletişim bilgilerinizi paylaşın. Ayrıca kaza yerinin fotoğraflarını çekmek de sonradan olası sigorta işlemleri için önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Sigortacı Ahmet Borcak, “Kiralık araçlar genellikle sigorta kapsamındadır, ancak bu durum her zaman geçerli olmayabilir. Araç kiralama işlemi sırasında sigorta koşullarını ve teminatlarını dikkatle okuyun ve gerektiğinde sigorta şirketinizle iletişime geçin. Ayrıca kazayı ve hasarı kiralama şirketine de bildirin” açıklamasında bulundu.

“Kiralık araçla kaza yaptığınızda sakin kalmak ve bilinçli adımlar atmaya çalışmak çok önemlidir” diyen Bayram Gökce, “Kazanın tüm ayrıntılarını not alın, tanıkların iletişim bilgilerini alın ve eğer mümkünse kaza yerindeki güvenlik kameralarından görüntüleri temin edin. Antalya’da kiralık araçlarla turistik geziler veya iş seyahatleri sırasında kazalar her zaman olası bir durumdur. Bu nedenle kiralık araçla kaza anında sakin kalmak, güvende olduğunuzdan emin olmak ve gereken adımları atmak büyük önem taşır. Unutmayın, doğru adımları atarak bu tür olumsuz durumları daha kolay yönetebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK