ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 03 Haziran 2024 10:45

KALEİÇİ'NDE YIKIM VAKTİ

KALEİÇİ'NDE YIKIM VAKTİ

Eğlence ruhsatı olmayan işletmeler, ruhsatsız işletmeler derken tarihi dokuya da zarar verilerek yapılan tadilatlara yargı 'dur' dedi.

Koruma Kurulu ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KUDEB tarafından yapılan denetimlerde 3. derece sit alanındaki Kaleiçi'nde izinsiz tadilat yapıldığı ve arkeolojik değeri olan yerlere zarar verdiği gerekçesi ile The Bar adlı işletme hakkında tutanak tutulmuştu.

İDARİ PARA CEZASI KESİLMİŞTİ

Konu ceza kesilmesi için Muratpaşa Belediyesi'ne aktarılırkenhem yüklü miktarda ceza kesilirken hem de işletme mühürlenmişti. Mühür kırıldığı gerekçesi ile de Muratpaşa Beledilesi tarafından da suç duyurusunda bulunulmuştu.

İKİ İŞLETMEYE YIKIM KARARI

Geçtiğimiz hafta Muratpaşa Belediyesi encümeni tarafından Kaleiçi4ne hizmet veren iki işletme ile ilgili ykım kararı verildi. İşletmeleden bir tanesi Üçkapılar'dan Kaleiçi'ne girilirken hemen sağdaki işletme oldu. Bu işletme ile ilgili sıkıntının tentelerle ilgili olduğu ve sorunun küçük olduğu dile getirilirken yıkım kararı verilen bir diğer işletme The Bar adlı işletme oldu. 

ÖZEL İZİNLE YIKILIYOR

Muratpaşa Belediyesi Encümeni tarafından alınan yıkım kararının turizm sezonu sonrasında yapılması bekleniyordu. Ancak Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından yıkım kararı çıktı. Yıkım kararının özel izin ile gerçekleştirileceği dile getirildi.

YIKIM TEBLİĞ EDİLDİ

Yıkım kararı işletme sahibine tebliğ edilirken yıkımın bugun sabah saatlerinde gerçekleştireleceği öğrenildi. Diğer yandan işletme sahibi yıkımı kendisinin yapacağını dile getirip taahhütte bulunursa işletme sahibine yıkımın yaklaşık 1 milyon liraya mal olacağı ifade ediliyor.

DEVAMI GELEBİLİR

Kaleiçi'ndeki sıkıntılı işletmeler sadece The Bar ile sınırlı kalmazken The Bar adlı işletmenin eski adının İsyan olduğu ve eski dönemde tadilatın yüzde 80'ninin yapıldığı dile getiriliyor. Deli Divane, Deli Bekir, Holly Stone ve benzeri işletmeler ile ilgili olarak da yetkililerin harekete geçtiği ve yakın zamanda yeni yıkımların yapılabileceği dile getiriliyor.

VALİ ŞAHİN MESAJI VERMİŞTİ

Kaleiçi'ndeki sorunlar ile ilgili yakından ilgilenen Antalya Valisi Hulusi Şahin geçtiğimizg ünlerde yaptığı açıklamalar ile adeta yaşanacakların mesajını vermişti. Vali Şahin, "aleiçi konusunda küçük günlük bir takım çıkarlar uğruna Kaleiçi'nin feda edilmesine kimsenin müsaade etmeyeceğine inanıyorum. Bu hususta kamuoyunun bizimle birlikte olacağına inanıyorum. Bizlerde bu konuna kararlı hareket edeceğiz, popülist davranmayacağız. Kararımız, Kaleiçi'nin ticari olarak çalışırken turizmimize, şehrimizin ve ülkemizin imajına katkı sağlayan ve parmakta gösterilen özel bir konuma ulaşacağı yönünde olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK