• SUR YAPIIIIIII
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 01 Mayıs 2024 12:45

KALEİÇİ'NDE SIKI DENETİM

KALEİÇİ'NDE SIKI DENETİM

Kaleiçi'ndeki eğlence mekanlarının tarihi dokuya zarar verdiği ve eğlence ruhsatı olmadan canlı müzik yaptıkları haberimiz sonrası Kaleiçi'ndeki eğlence mekanlarına sıkı denetim yapılmaya başlandığı öğrenildi.

TUTANAKLAR TUTULMUŞ

3. Derece sit alanı olan Kaleiçi'ndeki eğlence mekanlarından bazıları büyük ölçekli tadilatlar yaptı. Yasal olarak yapılan işlemler suç teşkil ederken bazı eğlence mekanları ile ilgili olarak Koruma Kurulu'nun tutanakları bulunduğu ortaya çıktı. Kısa adı KUDEB olan Koruma, Uygulama ve Denetim Büroları tarafından da bir mekanda inceleme yapıldığı ve tutanak tutulduğu öğrenildi. Kaleiçi'ndeki eğlence mekanının kapılarının kapalı olması nedeniyle dışarıdan tespitler yapılabildiği ifade edilirken gerekli cezai işlemlerin uygulanması adına ilgili kurum ve kuruluşlara yazı yazıldığı öğrenildi.

VALİ ŞAHİN'İN YAKIN TAKİBİNDE

Diğer yandan konuyu Antalya Valisi Hulusi Şahin'in de yakından takip ettiği belirtilirken ceza alan bir eğlence mekanının da yürütmeyi durdurma kararı aldığı dile getiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'na bağlı olan KUDEB'e basit onarım başvurusu yapılabiliyor. Bunun için ise yapılmak istenen tadilatları açıklayıcı bilgi ve tadilat yapılacak kısımların fotoğrafları talep ediliyor. Bu sayede farklı bir projenin hayata geçirilmesinin önüne geçilmek isteniyor. Mevcut yapının dışındaki tadilatlar hakkında hukuki süreç işletiliyor. 

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK