ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 16 Mayıs 2024 11:38

Kahveli story göndermesi

Kahveli story göndermesi

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Başkanı Halil Mert, "Ünlü marka kahve dükkanlarında bir kahveye 70 lira verip story çekenler 19 litre suya 70 lirayı çok görüyor. Çünkü su ile story çekemiyorlar" dedi.

SUYLA STORE ÇEKİP ATAMIYORLAR 

Son dönemki fiyat artışlarından damacana su da etkilendi. Son olarak geçen ay yaşanan fiyat artışıyla 19 litrelik damacana suyun fiyatı 70 liraya ulaştı.Bazı vatandaşların 19 litre su fiyatının 70 lira olmasını fazla bulduklarını söyleyen Halil Mert, "Ünlü bir markanın kahve dükkanına gidiyorlar ve orada kahve ile fotoğraf çektiriyorlar. İçtikleri kahveye 70 lira veriyorlar. Yani bir nevi atacakları bir story fotoğrafına 70 lira ödüyorlar. Ancak iş emekçiye gelince 19 litre suyun 70 lira olmasını fazla buluyorlar“ ifadelerini kullandı.

Bir de üzerine vatandaştan "nerede kaldınız?" diye fırça yediklerine dikkat çeken Halil Mert, "O ünlü kahve dükkanlarında fırça atabiliyorlar mı?" diye sordu. 

YAZ KIŞ DEMEDEN KAPIYA KADAR HİZMET EDİYORUZ

Bir telefonla suyun istendiğini dile getiren ANTSUDER Başkanı Halil Mert, "Telefonla istemek kolay ama o suyun o eve ya da işyerine gitmesi o kadar da kolay değil. Antalya'daki eski binaların çoğunda asansör yok. Bizler suyu ya da tüpü omzumuzda merdivenleri tek tek çıkarak vatandaşın kapısına kadar götürüyoruz. Yazı sıcağında kan ter içerisinde de olsa, kışın yağan yağmurda sırılsıklam da olsak vatandaşın suyu kapısına kadar gidiyor. Bir kahveye 70 lira verenler 19 litre suya 70 lira verirken çok görmesinler. Bizlere hak versinler" şeklinde konuştu.

Vatandaşların ellerini vicdanlarına koymalarını isteyen Halil Mert, günümüz ekonomisinde 19 litre suyun 70 lira olmasının da normal olduğunu kaydetti.

ARTAN FAİZ ORANLARI ZORA SOKTU

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Başkanı Halil Mert, esnaf kefalet kooperatiflerinden çekilen kredi oranlarının yükseltilmesi ve buna eski çekilen kredilerin de dahil edilmesi nedeniyle zor günler geçiren esnafın daha da zora sokulduğunu söyledi.

"Esnafa adeta öl deniliyor" diyen Halil Mert, "Pandemi döneminde olumsuz etkilenen esnafımız için esnaf kefalet kooperatiflerinden çekilen kredilerin adeta can suyu olmuştu ve esnafın ayakta kalmasını sağlamıştı. Ancak son değişen faiz oranlarına geçmişte çekilen krediler de eklendi. Küçük esnaf bitiyor ve bunu görmezden geliyorlar. Sadece biz değil diğer küçük esnafımız da böyle giderse kepeklerine kilit vuracak. Küçük esnafın yakasını bıraksınlar da zenginlerden alınan vergileri arttırsınlar" açıklamasında bulundu.

ELMAS VE YAT YAKITI ÖRNEĞİ

Elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci, kübik virconia gibi ürünlerden KDV alınmadığına işaret eden Halil Mert, özel yatlardan alınan KDV ve özel tüketim vergilerine bir göz atılması gerektiğinin altını çizdi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK