ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 13 Mayıs 2024 10:10

Kabul edilemez saldırı

Kabul edilemez saldırı

İstanbul'da okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencinin okul müdürünü öldürmesi ile ilgili açıklama yapan Hür Büro-Sen Antalya İl Başkanı Tuğra Ulusoy, "Derhal gerekli tüm yasal düzenlemeler yapılmalı" dedi.

KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ

Son yıllarda öğretmenlere karşı yapılan saldırıların arttığına işaret eden Ulusoy, "Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.Ancak bizim ülkemizde çok daha saygın bir yerde olan öğretmenlerinize karşı yapılan şiddet olayları kesinlikle kabul edilemez" şeklinde konuştu.

ŞİDDET OLGULARI OKULLARI SARMALADI

"İbrahim Oktugan hocamıza yapılan bu saldırı adeta sözün bittiği yerdir" diyen Başkan Tuğra Ulusoy, "Toplumun her bir ferdi bu saldırı karşısında tek yumruk olmalıdır. Her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu okullarımızı da sarmalamış, eğitim emekçilerini de şiddetin hedefi haline getirmiştir. Son olarak İstanbul'da yaşandığı gibi ölümle sonuçlanan ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM EMEKÇİLERİ İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR

Tuğra Ulusoy, "Türkiye'nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez. Bugün bir eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir" açıklamasında bulundu.

TEK KÖTÜ SÖZ DAHİ KABUL EDİLEMEZ

 "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum” diyen bir inanca sahip bir toplumda yaşanıldığının altını çizen Hür Büro-Sen Antalya İl Başkanı Tuğra Ulusoy,"Bırakın bu korkunç olayı öğretmene tek bir kötü söz dahi kabul edilebilir mi? Derhal gerekli tüm yasal düzenlemeler yapılmalı, öğretmenlerimizin maalesef kaybettiği itibarları ve saygınlıkları tüm toplumda ve vicdanlarda en büyük değerlerimiz olarak yaşatılmalıdır" dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK