• SUR YAPIIIIIII
DÜNYA Haber Girişi : 07 Aralık 2023 16:54

İnsanlığın en karanlık saatleri

İnsanlığın en karanlık saatleri

Gazze’de ateşkese son verip katliama devam eden soykırımcı İsrail, sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Gazze’de binlerce kişinin sığındığı hastaneleri ve mülteci kamplarını hedef alan İsrail, Batı Şeria’da da tutuklama kampanyasını sürdürüyor. Terör devleti 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda 7 bin 112'si çocuk 16 bin 258 Filistinliyi katletti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Filistin başkanı, Gazze'de durumun her geçen saat daha da kötüye gittiğini belirterek, ". Pek çok insan çaresiz ve neredeyse kalıcı bir şok halinde. İnsanlığın en karanlık saatine yaklaşıyoruz." dedi.düzenlediği saldırılarda 7 bin 112'si çocuk 16 bin 258 Filistinliyi katletti. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Filistin başkanı, Gazze'de durumun her geçen saat daha da kötüye gittiğini belirterek, ". Pek çok insan çaresiz ve neredeyse kalıcı bir şok halinde. İnsanlığın en karanlık saatine yaklaşıyoruz." dedi.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadın olmak üzere 16 bin 248'e yükseldi.

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Filistin başkanı Dr. Richard Peeperkorn, Gazze'de durumun her geçen saat daha da kötüye gittiğini belirterek,"Bombardımanlar güney bölgeleri de dahil olmak üzere her yerde yoğunlaşıyor. Pek çok insan çaresiz ve neredeyse kalıcı bir şok halinde. İnsanlığın en karanlık saatine yaklaşıyoruz." dedi.