GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2023 11:13

İnşaatlarda usta bulmak zorlaştı

İnşaatlarda usta bulmak zorlaştı

Türkiye genelinde inşaat sektörü, ekonomik büyümenin önemli bir göstergesi oldu Ancak son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmaların etkisiyle, inşaat sektörünün karşılaştığı yeni bir sorun ortaya çıktı

Antalya’da usta fiyatlarındaki hızlı yükseliş, inşaat projelerinde deneyimli ustaların bulunmasını zorlaştırmaya başladı. Antalya’da usta arayanların gittiği noktalardan birisi çallı bölgesi olurken, usta bulunabilecek bazı kahvehaneler de bulunuyor. Muratpaşa Mahallesi’nde Ustalar ve işçiler kahvehanesi dahi bulunurken en düşük inşaat işçisinin fiyatı günlük bin liradan başlıyor.

Usta fiyatlarının hızlı bir şekilde artmasının ardında birkaç temel neden bulunduğu ifade edilirken; inşaat sektöründe kullanılan birçok malzeme, son dönemde uluslararası malzeme fiyatlarındaki artıştan etkilendi. Bu artışlar, usta maliyetlerini de doğrudan etkilediği ifade ediliyor.Türkiye’nin enflasyonla mücadelesi, maliyetleri artırarak inşaat işlerinin maliyetini yükseltiyor. Aynı zamanda ekonomik dalgalanmalar, ustaların gelirlerini korumak için daha yüksek ücretler talep etmelerine yol açıyor. Bu yükselen usta maliyetleri, inşaat projelerinin gecikmesine veya daha yüksek maliyetlerle tamamlanmasına yol açabiliyor. Ayrıca, bazı projelerde deneyimli ustaların eksikliği, iş kalitesini ve güvenliğini tehlikeye atabiliyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK